0
Ostali sportovi

Četiri Srbina u borbi za trofej Lige šampiona

Objavljeno: 31.05.13 u 13:03

liga-sampiona-rukomet

Finalni turnir EHF Lige šampiona u Kelnu odigraće se za vikenda, 1. i 2. juna 2013. godine, a Srbija će na završnici ovog takmičenja imati četiri predstavnika. U timovima klubova igraju naši reprezentativci Momir Ilić, Marko Vujin, Stefan Terzić i Rastko Stojković.

Šampion Nemačke i branilac titule EHF Lige šampiona u Kelnu, nemački Kil, želi četvrti trofej, a to bi bio i treći pehar najvažnijeg klupskog takmičenja kapitena srpske reprezentacije – Momira Ilića.

„Kada igraš u Kilu, ambicije su ti uvek najveće moguće. Stižemo u Keln da osvojimo titulu. Poznajemo se dobro sa igračima Hamburga, uvek su to teški mečevi. Mislim da će nam biti daleko teže nego prošle godine. Moraćemo da odigramo na najvišem mogućem nivou kako bi došli do pehara”, rekao je Momir Ilić, budući igrač mađarskog Vesprema, koji je u prethodne četiri sezone u dresu Kila postigao tačno 1010 golova. Osvajanjem pehara u Kelnu, Momir Ilić bi postao jedini srpski igrač kome je pošlo za rukom da osvoji Ligu šampiona tri puta“ – rekao je Ilić za zvanični sajt RSS-a.

Ilićev saigrač i reprezentativac Srbije, Marko Vujin, prvi put učestvuje na F4 turniru. Bio je najefikasniji igrač Kila u četvrtfinalnim mečevima, a imaće priliku da svoje umeće pokaže i tokom vikenda:

„Svakako da je učestvovanje Kila na F4 velika stvar, ali u neku ruku i očekivana sa obzirom da Kil brani titulu prvaka Evrope. Osećaj je jako lep, ali obavezuje da moramo da maksimalno odradimo F4, svi smo motivisani i jedva čekamo da počne. Zadovoljan sam svojom igrom i osećam napredak u mnogim segmentima , posebno me raduje sistem igre koji mi jako odgovara i način na koji trener Gislason izvlači maksimum iz svakog igrača. Kil sigurno dolazi kao jedan od favorita, ali to moramo dokazati i na terenu. Fantastične ekipe su na F4 i biće jako teško, ali smo spremni za najteže zadatke“ – zaključio je Marko Vujin.

Stefan Terzić (1994), desni bek nemačkog HSV-a, poneće titulu i najmlađeg učesnika spektakla svetskih razmera. Njegov tim će pokušati da se domogne najvrednijeg trofeja u klupskom rukometu, a na tom putu ga u polufinalu čeka branilac titule – Kil:

„Nemačko polufinale će sigurno biti neizvesno, kao i svaki put ove sezone. U subotu će se igrati kao da sutra ne postoji. Imamo podjednake šanse. Kil je fizički jači, ali mi smo taktički bolji. Oni imaju po dva vrhunska igrača na svakoj poziciji, ali na nama je da damo maksimum i pokušamo da iznenadimo” – rekao je Stefan Terzić i dodao:

“Ova sezona je bila neverovatno iskustvo za mene. Stekao sam mnogo prijatelja iz sveta rukometa, i to kakvih. Dobio sam puno saveta od najvećih igrača, video kako funkcioniše vrhunski rukomet, kako žive vrhunski profesionalci. Kada sve saberem, verujem da nisam daleko od tog nivoa i da ću uskoro moći da igram ravnopravno sa svim tim momcima. Već u svojoj prvoj sezoni u inostranstvu plasirali smo se na Final4. Osećaj je neverovatan. Prošle godine sam bio u Kelnu u ulozi gledaoca i pričao „Eh, šta bih dao da igram na F4“, a već ove godine ću biti na terenu „Lankses Arene“ upravo sa njima“ – zaključio je Terzić, mladi kadetski reprezentativac Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter