0
Ostali sportovi

Dečija atletika stigla je u Smederevo i u Kragujevac

Objavljeno: 30.05.13 u 18:52

branko

Prošle godine je počelo potpisivanje ugovora za Dečiju atletiku, i do sada je ugovor potpisan sa 17 gradova, a danas 30.maja sa Smederevskom Palankom i Kragujevcem .

Danas 30.maja 2013.godine potpisan je ugovor sa Smederevskom Palankom, gde je domaćin potpisivanja bio Predsednik opštine, Radoslav Milojičić Kena i sekretar AK “Jasenica”, Nenad Vojčevski.

Pored MOS-a i ASS-a projekat Kids atletics podržale su i lokalne samouprave odvajanjem novčanih sredstava u iznosu od 100 000din. Ovaj projekat pod vlasništvom je Međunarodne svetske federacije, koja je i pokrovitelj samog događaja.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo potpisali ovako sjajan ugovor, što ćemo i mi imati priliku da sklonimo što više dece sa ulica, i naučimo ih zdravom načinu životu. Želeo bih da se zahvalim svima koji učestvuju u ovom projektu, i na doniranoj opremi, koja će našim mališanima služiti za treniranje”, rekao je Predsednik opštine, Radoslav Milojičić Kena.

Danas je potpisan i 19-ti ugovor sa Kragujevcom. Domaćin potpisivanja ugovora bio je zamenik gradonačelnika grada, Jovan Pavlović Bojačić, i Predsednik AK “Radnički”, Ivan Pavlović, a gost potpisivanju ugovora bi je naš šampion Evrope u bacanju kugle, Asmir Kolašinac.

Zamenik gradonačelnika opštine Jovan Pavlović izrazio je zahvalnost Atletskom savezu Srbije koji je organizovao sprovođenje jednog ovako sjajnog projekta. I rekao kako podržavamo mišljenje da decu treba izvesti na sportske terene, da steknu osnove fizičkog vaspitanja i zavole sport.

“Atletika je kraljica sportova, i ne mora da se brine za budućnost, zato što je ovo jedan sjajan projekat, koji će sigurno privući dosta dece, i iz kog nas očekuju budući šampioni”, izjavio je Asmir Kolašinac.

Generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković, zahvalio se lokalnim samoupravama na doniranom novcu, Ministarstvu omladine i sporta, kao i svim Gradovima i Opštinama koje su podržale ovaj projekat, i koje brinu o razvoju sporta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter