0
Ostali sportovi

Srpski golferi sjajni u Sloveniji

Objavljeno: 28.05.13 u 18:08

Golf reprezentacija Srbije 2

Srpska golf reprezentacija ostvarila je izuzetan rezultat na Otvorenom prvenstvo Slovenije koje je prošlog vikenda završeno u Bledu.

Fantastični Čedomir Ilić, koji je dva dana bio u vođstvu rezultatom -7, na kraju je završio na odličnoj sedmoj poziciji u izuzetno jakoj konkurenciji. Mladi Mihailo Dimitrijević je 29, a Ranko Helc 42.

Ilić je briljirao prva dva dana, međutim u finalni je ušao malo nervoznije, pa je posle prvih devet rupa upisao pet udaraca u plusu, ali je u završnici vezao tri „brdija“ što mu je donelo ukupan rezultat od -4 i izvanredno mesto u prvih deset.

16-godišnji Helc je pokazao izuzetnu spremnost za ovaj nivo takmičenja, s obzirom da mu je ovo bio prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Srbije. I Dimitrijević je upisao sjajan rezultat pošto prvih trideset golfera sa ovog turnira dobijaju bodove za svetski renking.

Pobednik Slovenija Opena bio je Finac Temu Baker.

Inače, pre Bleda, srpski golferi odigrali su i Arboretum Open u Sloveniji, gde su Ilić i Dimitrijević osvojili prvo i drugo mesto u bruto stejblfrord poenima.

Naša reprezentacija u sastavu Čedomir Ilić, Mihailo Dimitrijević, Ilija Đurđević već danas putuje na Otvoreno prvenstvo Turske gde ih očekuje još jača konkurencija, gde je hendikep limit samo 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter