0
Ostali sportovi

Pitsburg u finalu Istoka

Objavljeno: 25.05.13 u 09:05

pitsburg-pingvins

Hokejaši Pitsburg Pingvinsa prvi su finalisti plej-ofa Istočne konferencije pošto su u polufinalu savladali Otava Senatorse sa 4:1 u pobedama. Ekipa iz Pensilvanije u petom meču savladala je goste iz Kanade sa 6:2 (1:0, 3:1, 2:1) u meču u kojem se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika.

Pingvinsi su do vođstva došli već u sedmom minutu preko Morou, da bi Džejms Nil u 28. povećao na 2:0 iskoristivši grešku protivničkog golmana u trenucima kada je domaći tim imao igrača više na ledu. Kada je Kris Letang u 33. minutu povećao na 3:0 slavlje u Konzol Enerdži Centru moglo je da počne.

Mihalek je pokušao da vrati neizvesnost u meč smanjivši na 3:1, ali je vrlo brzo Jevgenij Malkin ponovo vratio na +3 za domaći tim. Sa još dva pogotka u poslednjem periodu Džejms Nil je došao do het-trika, a Kajl Taris je uspeo da postigne drugi gol za goste.

Pitsburg će za protivnika u finalu Istoka, u kojem će takođe imati prednost domaćeg terena, imati boljeg iz duela Boston Bruinsa i Njujork Rendžersa u kojem ekipa za koju igra Milan Lučić vodi sa 3:1 i ima još tri meč lopte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter