0
Ostali sportovi

Vranješ novi selektor rukometaša

Objavljeno: 24.05.13 u 15:36

vranjes

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije, na elektronskoj sednici koja je održana danas, odlučio je da novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije bude Ljubomir Vranješ. On je tako dobio prednost u odnosu na Vladana Matića, a saradnja će trajati najmanje do kraja kvalifikacija za EP u Danskoj.

– Između dva kandidata koja su pokazala veliku volju i hrabrost da pomognu rukometnoj reprezentaciji da se kroz preostale dve kvalifikacione utakmice plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj, članovi Upravnog odbora odlučili su elektronskim glasanjem da između dva sjajna profesionalca, ipak to bude Ljubomir Vranješ – istakao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

Iz Saveza navode da će se o daljem radu muške seniorske reprezentacije odlučivati u zavisnosti od planova i programa reprezentacije Srbije, kao i da su oba kandidata i pre proglašenja istakla da bi reprezentaciju vodila i nakon kvalifikacija, i da su imali gotovo iste poglede, planove i ciljeve što se reprezentacije i srpskog rukometa tiče.

Novog selektora reprezentacije u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za EP u Danskoj 2014, prva 12. juna sa selekcijom Rusije, a druga 16. juna 2013. godine sa Bosnom i Hercegovinom. Reprezentacija Srbije trenutno je treća u svojoj grupi 7, sa pet bodova, ispred nje su selekcije Rusije i Austrije, dok se selekcija Bosne i Hercegovine nalazi na četvrtom mestu.

Ljubomir Vranješ trener je nemačkog bundesligaškog kluba Flensburga, a pored trenerske karijere, igrao je i kao reprezentativac Švedske. Vranješ ugovor sa Felsuburgom ima do 2017. godine, a orlove će voditi paralelno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter