0
Ostali sportovi

Rendžersi izbegli čišćenje

Objavljeno: 24.05.13 u 09:00

169379398_slide

Njujork Rednžersi pobedili su u četvrtoj utakmici polufinala „Istoka“ Boston Bruinse sa 4:3 posle produžetka i smanji rezultat u seriji na 3-1.

„Mirisalo“ je u Mediosnu da će Bruinsi počistiti Rendžerse u seriji pogotovo posle početnog vođstva gostiju od 2:0. Prvo je Lundkvista u 5. minutu druge trećine savldao Horton, da bi to isto tri minuta kasnije učinio Krug.

Rednžersi su minut posle drugog gola gostiju uz dosta sreće smanjili na 2:1 kada je Hagelin savladao Raska. Upravo je golman Bruinsa omogućio izjednačenje Rendžersima kada je na početku poslednje trećine „zaspao“ na golu gositju što je vešto iskoristio Stepan za 2:2.

Ipak Bruinsi u 9. minutu ponovo stižu do prednosti golom Seguina, a Njujorku izjednačenje donosi Bojl samo minut kasnije. U produžetku je Krejder bio taj kaoji je bio strelac gola koji je Rendžersima doneo prvu pobedu u seriji.

Odlična utakmica sa pregršt šansi odigrana je u Džo Luis Areni gde su Detroit Red Vingsi povedili Čikago Blekhokse sa 2:0 i u polufinalu zapadne kofenrencije poveli sa 3-1.

Dva puta su hokejaši Blekhoksa pogađali okvir gola Red Vingsa, na kome je stajao sjajno raspoloženi Džimi Hauard koji je utakmicu završio sa 28 odbrna. Sa druge strane ništa lošiji nije bio Kori Kraford sa 26 odrana ali je ipak jedanput mora da vadi pak iz svoje mreže.

Red Vingsi su poveli sredinom druge trećine, kada je Kindl iskoristio igrača više na ledu i savladao dobro markiranog Kraforda. Konačnih 2:0 za domaće postavio je Kliri na samom kraju utakmice kada je posalo pak u praznu mrežu gostiju.

Aklutelni šampioni Los Anđeles Kingsi poveli su 3-2 u seriji protiv San Hoze Šarksa pošto su u petom meču polufinala odigranom u Stejpls centru pobedili sa 3:0.

Ovo je za sada polufinalna serija un kojoj nije bilo brejka, a ako je suditi po tome onda nam se smeši majstorica jer se sledeći dule ovih ekipa igra u San Hozeu.

Dva minuta pre kraja druge trećine slovenački hokejaš Anže Kopitar doveo je Kingse u vođstvo, da bi na samom početku poslednje trećine Sčava Voinov dupplirao prednost domaćih. Konačnih 3:0 postavio je Džef Karter 30-ak sekundi pre kraja utakmice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter