0
TimeOut

Predstavljena knjiga o Moci Vukotiću

Objavljeno: 24.05.13 u 14:29

vukotic

Fudbalski klub Partizan i autor Jovo Vuković predstavili su danas u beogradskom Domu sindikata knjigu „Moca“ – biografiju legende crno-belih Momčila Vukotića.

„Ovom knjigom želeo sam da obeležim dva jubileja – Mocinih 50 godina u fudbalu i mojih šest decenija svesnog navijanja za Partizan. Vukotić je, uz Stjepana Bobeka, Miloša Milutinovića, Milutina Šoškića i Vladicu Kovačevića, supermen mojih tinejdžerskih i dečačkih dana“, kazao je Vuković.

„Junak dana“, Momčilo Vukotić, istakao je da mu je drago što na promociji knjige vidi bivše saigrače, ali i nekadašnje protivnike na terenu.

U Dom Sindikata, pored ostalih, došli su Nenad Bjeković, Milutin Šoškić, Dragan DŽajić, Stanislav Karasi, Savo Milošević, Albert Nađ, Ivica Kralj, ali i aktuelni trener Partizana Vuk Rašović.

Vukotić je istakao da će dva meča pamtiti do kraja života.

„Prvi je kada smo izgubili od Hajduka kod kuće sa 6:1 u sezoni 1975/1976. Bilo je mnogo pomešanih emocija, tuga zbog poraza, ali i neočekivana reakcija publike koja nas je ispratila ovacijama. Posle toga izgubili smo i od Zvezde, ali kao da nam je to dalo samopouzdanje i došli smo do titule, prve u mojoj karijeri“, objasnio je Vukotić.

Druga utakmica koju je bivši as Partizana izdvojio je duel sa večitim rivalom.

„To je meč koji sam gledao sa tribina. Sećam se da je pukla zaštitna ograda na Partizanovom stadionu i gotovo 2.000 ljudi je večiti derbi gledalo pored terena, a sve je prošlo bez incidenata. Tada je fudbal bio drugačiji, bili smo rivali samo u tih 90 minuta na terenu“, dodao je Vukotić.

Poznati pisac i scenarista Duško Kovačević kazao je da bi Partizan trebalo da se oduži Vukotiću koji za Partizan predstavlja ono što je Paolo Maldini u Milanu, Havijer Zaneti u Interu, a Rajan Gigs u Mančester Junajtedu.

„Za sve što je uradio Moca je zaslužio čistu desetku, kao što je i nosio na dresu“, poručio je Kovačević.

Potpredsednik Partizana Ratomir Babić istakao je da je Vukotić „dobri duh kluba“ i ličnost koja sublimira sve ono dobro što imaju crno-beli.

Odlomke iz knjige čitao je poznati glumac Sergej Trifunović, koji je priznao da je bolestan, sa temperaturom, ali da je došao jer mu Vukotić mnogo znači kao velikom navijaču Partizana.

Promociji su prisustovali i pojedini sadašnji prvotimci crno-belih: Lazar Marković, Miloš Jojić, Darko Brašanac, kao i trener golmana Radiša Ilić.

Posle promocije knjige, Vukotić je pozvao prisutne i da pogledaju izložbu njegovih 15-ak slika, koje su bile izložene u galeriji Doma sindikata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter