0
Odbojka

Vladisavljev prozvao odbojkašice za Evropsku ligu

Objavljeno: 23.05.13 u 15:08

odbojka-wide-jpg_660x330

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmičenja i aktuelni prvak Evrope, igraće u V Evropskoj ligi 2013. u B grupi sa Belgijom, Nemačkom i Izraelom. Aleksandar Vladisavljev, prvi trener seniorki Srbije u Evropskoj ligi 2013, saopštio je širi spisak igračica (24) za ovogodišnje takmičenje.

Na spisku su:

Tehničari: Olga Raonić, Jelena Medarević, Lana Dabić, i Slađana Mirković.

Korektori: Adela Helić, Ivana Luković, i Nataša Čikiriz.

Libera: Nina Rosić i Teodora Pušić.

Blokeri: Jovana Stevanović, Maja Savić, Sofija Medić, Dubravka Đurić, Tanja Sredić, Mina Popović i Jadranka Budrović.

Primači: Jelena Blagojević, Sanja Bursać, Ljubica Kecman, Aleksandra Cvetićanin, Milica Bezarević, Nada Mitrović, Sara Klisura i Bjanka Buša.

Seniorke Srbije se od ponedeljka nalaze na pripremama u Rumi, gde će trenirati do polaska na prvi turnir B grupe, koji će se odigrati u Belgiji od 14. – 16. juna.
Sistemom takmičenja u Evropskoj ligi 2013. predviđeno je odigravanje četiri turnira, posle kojeg će četiri najbolje selekcije igrati na Finalnom turniru u Bugarskoj 13. i 14. jula. Plasman na Finalni turnir, pored Bugarske, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija. Finalisti V Evropske lige 2013. izboriće učešće u XXII Gran Priju 2014.

U B  grupi, prvi turnir će se odigrati u Leuvenu, Belgiji od 14. – 16. juna, drugi u Subotici, u Srbiji od 21. – 23. juna, treći u Hamburgu, u Nemačkoj od 28. – 30. juna, a četvrti u Ranani,u Izraelu od 5. – 7. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter