0
Ostali sportovi

Dečja atletika stigla je i u Aleksinac i Ub

Objavljeno: 22.05.13 u 17:51

SONY DSC

Prošle godine je počelo potpisivanje ugovora za Dečju atletiku, i do sada je ugovor potpisan sa 11 gradova, a danas 22.maja sa Ubom i Aleksincom. Pored MOS-a i ASS-a projekat Kids athletichs podržale su i lokalne samouprave odvajanjem novčanih sredstava u iznosu od 100 000rsd. Ovaj projekat pod vlasništvom je Međunarodne svetske federacije, koja je i pokrovitelj samog događaja.

Dana 22.maja 2013 godine je u Aleksincu potpisan ugovor za projekat Dečija atleika između Atletskog savez Srbije, opštine Aleksinac i Atletkog kluba “Napredak”. Svečano potpisivanje ugovora obavljeno je u opštini grada Aleksinca. Gde je domaćin bio načelnik odeljenja za opštu upravu, Dragan Jovanović i predsednik AK “Napredak” ,Miloš Zeković.

„Opština Aleksinac je jako zahvalna ASS-u, što je omogućio jedan ovakav projekat, i što će deca imati tu prilku da nauče nešto više o sportu, i zdravom načinu života, još od malih nogu”, rekao je Dragan Jovanović.

Takođe, danas 22.maja potpisan je ugovor i sa opštinom Ub. Potpisivanje ugovora obavljeno je u opštini Ub, gde je domaćin bio predsednika opštine, Darko Glišić i predsednik AK “Ub”, Dragiša Lišanin.

“Zadovoljstvo nam je što je i naša opština potpisala ugovor za Dečiju atletiku, jer smatramo kako je to najbolji mogući način da decu izvedemo na pravi put. Hvala Atletskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na opremi, koja je prilagođena uzrastu dece od I-IV razreda osnovne škole, kao i lokalnim samopuravama koje su donirale 100 000rsd, za jedan ovako sjajan projekat”, rekao je Darko Glišić.

Generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković, rekao je: “Ovo je pravi primer kako jedan granski savez uz podršku medjunarodnih insitucija, Ministarstva omladine i sporta, lokalnih samopurava i klubova promoviše zdrav način života i školski sport. Zahvalio bih se svim lokalnim samopuravama koje su podržale ovaj projekat”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter