0
Ostali sportovi

Dečija atletika i u Smederevu

Objavljeno: 18.05.13 u 14:46

IMAG0467

Prošle godine je počelo potpisivanje ugovora za Dečiju atletiku, i do sada je ugovor potpisan sa 10 gradova, a danas 17.maja počinje drugi ciklus potpisivanja ugovora, i prvi je grad Smederevo. Pored MOS-a i ASS-a projekat „Kids athletichs“ podržale su i lokalne samouprave odvajanjem novčanih sredstava u iznosu od 100.000 dinara.

Juče 17.maja 2013 godine je u Smederevu potpisan ugovor za projekat Dečija atletika između Atletskog saveza Srbije i AK „Smederevo“. Svečano potpisivanje ugovora obavljeno je u opštini grada Smedereva. Gde je domaćin bila gradonačelnica grada Smedereva Jasna Avramović i predsednik Atletskog kluba “Smederevo” Darko Savić.

„Grad Smederevo je izuzetno zahvalan Atletskom savezu Srbije koji je organizovao sprovođenje jednog ovakvog projekta. Podržavamo mišljenje da decu treba izvesti na sportske terene, da steknu osnove fizčkog vaspitanja i zavole sport”, rekla je gradonačelnica grada Smedereva, Jasna Avramović.

„Dečija atletika je dugoročan projekat koji obuhvata decu uzrasta od I – IV razreda osnovne škole. ASS je zajedno sa Ministarstvo za omladinu I sport donirao opremu koja je potpuno prilagođena ovom uzrastu i pomoću koje će deca zavoleti sport, pre svega atletiku. Grad Smederevo prvi u drugom ciklusu sa kim je Savez potpisao ugovor i gde će se krenuti u dalju realizaciju. Lokalna samopurava donirala je 100000RSD i to je bitan korak ka unapređenju saradnje, između lokalnih samopurava I klubova. Projekat Dečija atletika je u vlasništvu Međunarodne svetske federacije, koja je i pokrovitelj samog projekta.“ rekao je Slobodan Branković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter