0
Auto Moto

Alonso najbrži u Španiji

Objavljeno: 12.05.13 u 15:53

fernando-alonso-173-1920x1200

Fernando Alonso je pobednik trke za VN Španije, a Ferari je pokazao da može da parira svima, pa i Red bulu pošto je i Masa završio na podijumu i to kao treći, dok su vozači Red Bula Sebastijan Fetel i Mark Veber završili kao četvrti i peti.

A između dva Ferarija našao se jedan Lotus i to onaj Kimija Raikonena, koji nastavlja sa odličnim rezultatima ove sezone. Ferari se odlično pripremio za trku i Evropu, a Red Bul će morati dosta da radi. Strateški je Ferari nadmudrio rivale, što nije baš čest slučaj u poslednje vreme.

Zanimljivo je i da je Niko Rozberg završio kao šesti, a da je njegov klupski kolega Luis Hamilton bio tek 12. i on je najviše razočarao na ovoj trci.

Alonso je ovom pobedom postao četvrti najuspešniji vozač svih vremena, ispred njega su samo Šumaher, Sena i Prost.

f1

U šampionatu konstruktora vodi Red Bul sa 131 bodom, Ferari ima 117, a Lotus 111 bodova. U plasmanu vozača prvi je i dalje Sebastijan Fetel sa 89 bodova, Raikonen ga sledi sa 85, a sada je treći Alonso sa 72, dok je Hamilton pao na četvrto mesto sa 50 bodova, a iza su Masa sa 45 i Veber sa 42.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter