0
Ostali sportovi

Poginuo britanski olimpijski šampion

Objavljeno: 10.05.13 u 09:39

125655-andrew-simpson

Britanac Endru Simpson, dvostruki olimpijski šampion u jedrenju, poginuo je kada se njegov katamaran prevrnuo u zalivu San Franciska tokom treninga za Američki kup.

Simpson je bio u timu švedskog „Artemis rejsinga“ (Racing) koji treba da učestvuje ovog leta kao izazivač u Američkom kupu.

„Artemis rejsing“ je sa „ogromnom tugom“ potvrdio na svom vebsajtu da je Endru Simpson tragično preminou juče u San Francisku. On je bio deo jedanestočlanog tima na katamaranu AC72 koji se prevrnuo.

Brod koji se prevrnuo je posebno izradjen katamaran dug 22 metara koji može da postigne brzine do 40 čvorova (75 kilometara na sat), tako što se izdiže iznad površine vode.

Endru Simpson, koga su zvali Bart po liku sina u američkom crtanom filmu „Simpsonovi“, osvojio je zlatnu medalju u jedrenju na Olimpijskim igrama 2008. i srebrnu na Igrama 2012. zajedno sa Ijanom Persijem, sportskim direktorom Artemisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter