0
Ostali sportovi

Šibanje u Otavi, Šarksi blizu polufinala

Objavljeno: 06.05.13 u 12:06

168131883_slide

Totalna ludnica u pelj of seriji između Otave i Montrela. Opšta tuča, kojekakve frakture, izbijeni zubi sve su to posledice ovog velikog rivalstva. U trećoj utakmici serije igranoj u Otavi, Senatorsi su pobedili sa 6:1 i stigli do vođstva od 2-1 u seriji.

Međutim ko je hteo da gleda hokej nije imao mnogo toga da vidi ali zato jeste upravo ono što smo gore naveli. Čak 53 isključenja viđeno je na utakmici, a od toga 40 u trećoj trećini. Šta će sve do kraja ovog plej of duela da se dogodi samo bog sveti zna, a ko preživi pričaće.

Het trik za Senatorse postigao je Pegju, dok su se po jednom u strelce upisali Alfredson, Taris i Silferberg, a jedini pogodak za Kenejdijense bio je delo Burkjua.

San Hoze Šarksi stigli su do 3-o u plej of seriji protiv Vankuver Kanaksi i sada ih pobeda deli od plasmana u polufinale zapadne konfrencije. Do treće bode šarksi su stigli na svom ledu i to su učinili sasvim rutinski, a rezultat je na kraju glasio 5:2.

Po dva gola za „ajkule“ postigli su Džo Pavelski i Logan Kotur, dok se jednom u strelce upisao Patrik Marlou. Golove za Kanakse postigli su Aleksandar Berous i Den Hemius.

Minestoa je pobedom od 3:2 posle produžetka smanjila rezultat u seriji na 2-1 protiv Čikag Blekhoksa.

Čak 34 odbrane golmana Hoksa Korija Kraforda nisu bile dovoljne da Čikago ostane ne poražen. Golove za Vajld postigli su Pjer – Mark Bušar, Zek Parise i Džejson Caker, dok su golove za Blekhoksi postigli Džoni Odaja i Dankan Kit.

Pingvinsi su vratili brejk Ajlandersima, pošto su u trećoj utakmici prve runde plej ofa u Njujorku pobedili nakon produžetka sa 5:4 i sada vode u seriji sa 2-1.

Utakmica je obilovala preokretima. Prvo su Ajlandersi vodili sa 2:0 golovima Molsona i Cazikasa, da bi potom Pitsbrug golovima Iginle, Kunica, Dupoe i Mareja stigao do velikih 4:2. Velikih ali ispostaviće se nedovoljnih za pobedu u regularnom toku pošto su Okposo i Tavares u trećoj trećini doneli izjednačenje Ajlandersima.

Ipak u produžetku pobedu Pingvinsima donosi u Kris Kunic svojim drugim golom na utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter