0
Ostali sportovi

Srbi odlični na trci oko Karpata

Objavljeno: 05.05.13 u 19:27

biciklizam1

Odličnu formu na Trci oko Karpata srpski vozači mlađi od 23 godine potvrdili su i na poslednjoj etapi voženoj 118 kilometara od Radvufa do Tarnufa u Poljskoj. Čak četiri naša predstavnika liniju cilja overili su u vremenu pobednika, miljenika domaće publike Pavela Franžčaka.

Kad je štoperica stala na 2:51,55, Jovan Zekavica bio je sjajan 14, a nedaleko od njega, Miloš Borisavljević  zaključio je etapu kao 20. Stefan Stefanović bio je 58, dok je Marko Danilović ubeležen kao 76. vozač koji se domogao finiša u vodećoj grupi. Jedino Marko Polumirac nije završio etapu.

Zahtevna trasa uz tri kategorisana uspona bila je za Holanđane i Belgijance izazov koji su uspešno savladali i kontrolisali. Pokušaji begova  Rusa i Čeha bili su neutralisani, a u jednom pokušaju odvajanja našao se i naš Borisavljević. Na kraju, pobednika je iznedrio grupni sprint.

„Veoma sam zadovoljan kako su se naši biciklisti pokazali na jednoj veoma važnoj trci u kategoriji „U23“. Uvideli su da mogu da se nose sa najjačim rivalima bilo gde u Evropi. Od 29 ekipa na startu samo je 21 završila trku, a mi smo u takvom odnosu snaga bili deseti. Pokazalo se da nas je stara boljka vožnje na hronometar koštala boljeg plasmana“ – rekao je selektor Radiša Čubrić.

Najbolji srpski biciklista u generalnom poretku ostao je Zekavica kao 28. Vozač Borca iz Čačka imao je na kraju zaostatak od 57 sekundi u odnosu na slavodobitnika Stefana Poutsme iz Holandije. Činjenica da su i Marko Danilović (+1,00) i Miloš Borisavljević (+1,01) bili 33, odnosno 34, govori samo da imamo jednu sjajnu generaciju obrtača pedala za vrhunske okršaje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter