0
Ostali sportovi

Minimalac Kepsa i Kingsa

Objavljeno: 05.05.13 u 14:57

168025216_slide

Četiri utakmice prve runde Stenli kup plej ofa odigrane su sinoć. Vašington Kepitolsi poveli su 2-0 u serji protiv Rendžersa, Daksi su vratili brejk u Detroitu, Kingsi su došli do prve pobede u serji protiv Sen Luisa, dok je Toronto stigao do brejka u Bostonu.

Najviše zahvaljujući fenomenalno raspoloženom Henriku Lundkvistu hokejaši Vašington Kepitolsa nisu uspeli da u regularnom delu utakmice stignu do pobede nad Njujork Rendžersima. Lunkvist je bukvalno skidao svaki pak i na kraju je na svom kontu imao čak 38 odbrana.

Ipak on nije mogao sam i Kepsi su konačno u produžetku našli put do mreže njegovog gola, a strelac za pobedu i vođstvo od 2:0 u seriji bio je Majk Grin.

Akutuelni šampioni Los Anđeles Kingsi smanjili su na 2-1 rezultat u seriji protiv Sent Luis Bluza pošto su sinoć u Stejpls centru pobedili 1:0.

Gol Slave Vojnova u drugoj trećini, kao i sjajnih 30 odbrana Džonatana Kvika bili su dovoljni da vrate u plej of život Kingse.

Toronto Mejpl Lifsi brejkom u Bostonu protiv Bruinsa od 4:2 stigli su do izjednačenja u seriji na 1-1 i najavili da će ovaj susret verovatno biti jedan od najzanimljivijih u prvoj rundi.

Bruinsi su poveli u drugoj trećini preko Hotrona, ali su Lifsi sa dvagola Lupule na poslednji odmor otišli sa minimalnom prednošću. Već na samom startu treće trežine Kesel je udvostručio prednost lista, da bi Bruinsima u 11. minutu nadu vratio Bojčak. Ipak. četiri minuta pre kraja utakmice Van Remdsik je postavio konačnih 4:2 za Toronto.



Anahajm Daksi smestili su u Džo Luis Areni 4 komada u mrežu Detroit Red Vingsa, vratili brejk i ponovo poveli u seriji sa 2-1.

Nik Bonino je u drugoj trećini načeo mrežu Džimija Hauarda. Na 2:0 povisio je Geclaf u trećoj trećini, da bi potom Etem dodatno uvećao prednost gostiju, a Beleski postavio konačnih 4:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter