0
Evropske lige

Remi Borusije i Bajerna

Objavljeno: 04.05.13 u 20:48

grosskreutz_2790411

Sudar šampiona i vicešampiona Nemačke, odnosno uvertira pred finale Lige šampiona između Borusije i Bajerna završena je na Vestfalenu nerešeno 1:1.

Meč odigran u okviru 32. kola Bundes lige doneo je obilje uzbuđenja, više izglednih šansi imali su „milioneri“ ali su što zbog pomanjkanja koncentracije, odnosno zbog sjajnog Manuela Nojera ostali bez pobede.

Dortmund je do prvog gola stigao u 11. minutu kada je Blažikovski centrirao saleve strana, a volej je unutrašnjim delom stopala zahvatio Groskrojc i poslao loptu iznad glave Nojera.

Bavarci do izjednačenja stižu u 23. minutu igre, kada je odbrana Dortmunda totalno zaboravila na Marija Gomeza, a ovaj neometan sa oko pet metara poslao glavom loptu u dalji ugao gola Vajdenfelera.

Imao je u 31. minutu sjajnu šansu Levandovski, kada je nanizao nekoliko igrača odbrane bajeran ali nije uspeo da zatrese mrežu. Ipak Levandovski je u 56. minutu imao najbolju šansu na meču, kada se sa bele tačke oči u oči našao sa Nojerom ali je golman gostiju pročitao gde će Poljak uputiti loptu i sjajno odbranio njegov šut.

Santana je neposredno posle toga nakon kornera porobao glavom ali nije bio dovoljno proseban i lopta je završila preko prečke. Vredan pomena je i detalj iz 64, minuta kada je Rafinja dobio crveni karton nakon što je laktom udario Kubu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter