0
Ostali sportovi

Brejk u Pitsburgu, nemilosrdni Blekhoksi

Objavljeno: 04.05.13 u 10:01

167984282_slide

Na veliko iznenađenje svih poznavaoca hokeja Njujork Ajlandersi kao totalni autsajderi napravili su brejk u seriji protiv Pistbrug Pingvinsa. Ajlandersi su u „gradu čelika“ pobedili 4:3 i izjednačili u seriji na 1-1.

Povratak Sidnija Korsbija na led posle preloma vilice, na prvi pogled delovalo je da će biti uspešan pošto su Pingvinsi prvu trećinu završili sa 3:1. Upravo je Korsbi bio dvostruki strelac u tom period dok je jedan gol postigao Malkin, a Ajlanderse je u životu održao Met Molson

Međutim, Ajlandersi su u drugoj trećini golovima Mekdonalda i Martina stigli do izjednačenja da bi potom u poslednjem periodu golom Kajla Okposoa napravili potpuni preokret.

Blekhoksi su sudeći po rečima novinarke iz Čikaga „imali mnogo seksa„, pa zato ne čudi što su vrlo lako sinoć savladali Minesota Vajld sa 5:2 i poveli u plejo of seriji 2-0.

Po dva gola Frolika i Šarpa, te jedan Bikela bio je učinak Blekohoksa u Junajted centru. Golove za Vajld koji će imati pakleno težak posao da se vrate u uvou seriju postigli su Setofući i Skendela.

Kenejdijensi su izjendačili rezultat u seriji na 1-1 protiv Otava Sentorsa pobedom u Montrealu do 3:1. Tako su se Kenejdijensi na najbolji moguži način osvetili hokejašima Otave za stravičan start Erika Griba nad Larsom Elerom posle koga je igrač Kenejdijensa završio u bolnici sa frakturom lobanje.

Svi golovi višeni su u drugoj trećini, a strelci za Kenejdijense bili su Vajt, Galager i Rajder dok je jedini gol za Senatorse postigao Mihalek.



Kapitalnu prednost nose iz Vankuvera hokejaši San Hozea. Šarksi si i u drogom meču na gostovanju protiv Kanaksa stigli do trijumfa, bilo je 3:2 posle produžetka i sada sa 2-0 vode u plej of seriji.

Poveli su Šarski u prvoj trećini golom legendarnog Džoa Torntona. Ipak Kanaksi u poslednjem periodu sa dva gola Rajana Keslera stižu nadomak trijumfa, ali je onda Partik Marlou na 56 sekundi pre kraja utakmice izjednačio rezultat i doneo produžetak Šarksima, u kome je Tores doneo trijumf gostima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter