0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Centri moći protiv Radničkog

Objavljeno: 30.04.13 u 14:30
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Povodom kažnjavanja vaterpolista Radničkog sa dve, odnosno jednom utakmicom neigranja trener tog kluba Dejan Udovičić izjavio je danas da su dupli aršini najveći problem srpskog vaterpola.

Disciplinska komisija Vaterpolo saveza Srbije suspendovala je kapitena kragujevačkog Radničkog Vanju Udovičića sa dve, a Damira Burića jednom utakmicom u prvom meču finala plej ofa koji je u subotu odigran u Beogradu.

„Do svega ovoga ne bi došlo da je prihvaćen predlog pre početka finala Kupa Srbije da mečeve sude međunarodni arbitri“, rekao je Udovičić podsetivši da su taj predlog u januaru izneli Partizan, Vojvodina i Radnički.

Udovičić je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Kragujevca rekao da ne želi da abolira svoje igrače od odgovornisti ni krivice, već samo da traži da se utvrdi da li je u „spornom delu meča postojalo ‘mrtvo vreme“.

„Evidentno je da se na snimku vidi da je jedan sudija odlučio da meč nastavi, a da drugi arbitar nije, zbog čega je semafor prvo bio zaustavljem, a onda je pušten“, rekao je Udovičić, a prenosi Tanjug.

On je dodao da svako mora da snosi odgovornost za sve odluke donete posle meča.

Udovičić je rekao da je Radnički dobro odigrao utakmicu u Beogradu i da je trebalo da pobedi u regularnom toku, ali je istovremeno čestitao Crvenoj zvezdi na pobedi i rekao da nikako ne želi da omalovaži njihov uspeh dešavanjima posle meča.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Kragujevca Slađan Pavlović Bojadžić je rekao da „odluka o kažnjavanju igrača Radničkog nije sportska, već administrativna“.

„Reč je o nastojanju ‘centara moći’ da se onemogući Radničkom da osvoji titulu koja je nadohvat ruke“, rekao je Pavlović Bojadžić i dodao da će grad stati iza svih odluka kluba.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa pobedila Radnički sa 10:9 posle produžetaka, a drugi meč igra se 4. maja u Kragujevcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter