0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

RSS pisao EHF: Kosovo nije član UN, MOK…

Objavljeno: 29.04.13 u 11:57
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije odnosno predsednik Velimir Marjanović i generalni sekretar Božidar Đurković poslali su pismo čelnicima Evropske rukometne federacije, predsedniku Žanu Brijou i generalnom sekretaru Mihaelu Videreru povodom organizacije predstojećeg finalnog turnira Kupa Srbije koji bi trebalo da se održi u Zubinom potoku.

Poštovana gospodo,
 
Zahvaljujemo se na dopisu koji ste nam poslali u vezi organizacije finala KUP-a Srbije i ovim putem bi želeli da Vas tim povodom obavestimo o našim stavovima.

Kosovo kao država nije član niti Ujedinjenih nacija, niti Međunarodnog olimpijskog komiteta niti jedne međunarodne i evropske sportske organizacije: UEFA, FIBA, FIVB i CEV… U okviru Evropske rukometne federacije ima status pridruženog clana.
 
Želja naše takmicarske komisije, koja je i donela odluku o mestu odigravanja finala Kupa Srbije, svakako nije bila želja za provokacijom, niti za izazivanjem bilo koje vrste problema sa Rukometnom federacijom Kosova. Naime, Rukometni savez Srbije pored razvoja rukometa u ostalim regionima, poslednjih 13 godina vodi računa i o osam klubova sa preko 400 rukometaša iz srpskog dela Kosova, a koji su učesnici sistema takmicenja Rukometnog saveza Srbije. Za potrebe rukometa su izgrađene dve sportske dvorane, čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Srbije, i izbor Zubinog potoka za mesto odigravanja finala Kupa Srbije je bio jedino i samo u cilju promocije rukometa. Napominjemo da između Srbije i Kosova ne postoji granica već samo administrativni prelazi.
 
Kako Rukometni savez Srbije od Rukometne Federacije Kosova nije dobio nikakav dopis po pitanju organizacije finala Kupa Srbije, te smatramo, s obzirom da se oni nama nisu obratili, da nema razloga da se mi njima obraćamo.
 
U svakom slucaju Rukometni savez Srbije ne želi da bude deo problema, već deo rešenja, kao i uvek, i svakako ćemo uraditi sve da se u skladu sa sportskim principima i regulativama i Rukometnog saveza Srbije i Evropske rukometne federacije, a u saradnji sa Vama, ovaj nazovi „problem“ reši na zadovoljstvo svih.

Srdačan pozdrav,

Predsednik        
Velimir Marjanović

Generalni sekretar
Božidar Đurković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter