0
Odbojka

Odbojkaši počeli prirpeme za Svetsku ligu

Objavljeno: 29.04.13 u 14:15

odbojkasi-okupljanje

Muška seniorska reprezentacija Srbije današnjim okupljanjem u beogradskom hotelu “M” počela je pripreme za XXIV Svetsku ligu 2013. Seniori Srbije će se okupljati u etapama u zavisnosti od obaveza igrača prema klubovima, kao i dogovora sa selektorom Igorom Kolakovićem o datumu priključenja pripremama.

Na startu priprema Igoru Kolakoviću javilo se 10 igrača:

Tehničar: Mihajlo Mitić (Crvena zvezda)

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Belhatov) i Dušan Petković (Crvena zvezda)

Libero: Filip Vujić (Crvena zvezda)

Blokeri: Milan Rašić (ACH Volej Ljubljana) i Srećko Lisinac (AZS Čestohova)

Primači: Marko Ivović (Ankara), Nemanja Petrić (Peruđa), Nikola Mijailović (Menen) i Filip Stoilović (Crvena zvezda)

Seniori Srbije će 16. put igrati u renomiranom takmičenju FIVB u B grupi sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom. Srbija će Nemačku dočekati u dvorani „Čair“ u Nišu, 29. i 30. juna od 20,00 časova, uz direktne prenose na RTS 2. Seniori Srbije će protiv Italije igrati u dvorani SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu, 6. i 7. jula od 20,00 časova, uz direktne prenose na RTS 2.

U okviru I vikenda B grupe, Srbija će gostovati u Havani. Utakmice Kuba – Srbija odigraće se 8. i 9. juna od 02,40 časova po našem vremenu. Tokom II vikenda, Srbija će gostovati u Rusiji. Mečevi Rusija – Srbija odigraće se u Kalinjingradu, 14. i 15. juna od 17,00 časova po našem vremenu. U okviru III vikenda B grupe, Srbija će gostovati u Iranu. Utakmice će se odigrati 21. i 23. juna od 14,30 časova po našem vremenu.

U XXIV Svetskoj ligi 2013. igraće 18 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a odigraće se pet vikenda po jednokružnom bod sistemu. Finalni turnir će se odigrati od 17. – 21. jula u Mar del Plati, u Argentini. Plasman na Finalni turnir će, pored organizatora, Argentine, izboriti po dve reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.
Na Finalnom turniru će igrati šest selekcija podeljenih u dve grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter