0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Zvezda povela u finalu

Objavljeno: 27.04.13 u 18:36
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U prvoj utakmici finalne serije plej-ofa šampionata Srbije, vaterpolisti Crvene zvezde su na Tašmajdanu savladali posle produžetaka kragujevački Radnički sa 10:9 (2:1, 1:2, 3:2, 3:4, 0:0, 1:0). Kao što se i očekivalo, bio je to vrlo uzbudljiv i neizvestan meč u kom su odlučile nijanse i sreća.

U prve dve četvrtine vodila se izjednčena borba u kojoj su domaći tri puta imali gol prednosti, ali su Kragujevčani tri puta sustizali zaostatak. Početak treće četvrtine je bio period dominacije Radničkog. Poveli su izabranici trenera Udovičića sa dva razlike, na drugoj strani Prlainović nije iskoristio peterac i činilo se da se crveno-belima ne piše dobro.

Međutim, nošeni žestokom podrškom sa tribina domaćin za dva minuta postižu tri gola i u poslednji period ulaze sa golom prednosti. Kao i u većem delu meča, i u poslednjoj četvrtini se igralo gol za gol, ekipe su smenjivale u vođstvu, a u uzbudljivoj završnici oba tima su se propisno ispromašivala pa su pobednika odlučili produžeci.

Prštalo je na sve strane u dodatnih šest minuta, ali nije bilo golova. Tenzija je bila ogromna, obojica trenera su sve vreme bila na nogama, a trenutak odluke desio se 10 sekundi pre kraja kada je Vapenski pogodio u trenucima kada je Zvezda imala igrača više. Umalo je došlo do tuče na samom kraju kada je Vanja Udovičić pokušao da udari protivnika pa je zaradio isključenje. Gosti u preostalom vremenu nisu uspeli da postignu pogodak pa je prvi meč pripao Beograđanima.

Druga utakmica finalne serije na programu je u subotu 4. maja u Kragujevcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter