0
HotBlog

FOTO: STARSPORT

Kosovo je Srbija

Objavljeno: 25.04.13 u 22:10
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ne bavim se politikom, to je predodređeno za ljude bez obzira, a neskromno sam uveren da ga ja imam. Rezervisan je da me ovi prvopomenuti nemilice šamaraju. I to mogu da kažem kako imam sreće kad su toliko učtivi da s vremena na vreme promene stranu. Najgori su oni koji konstanto udaraju samo u jedan, pa crvenim zbog njih. Malo od udaraca, a malo zbog svega onog što izreknu.

Zla sudbina koja je pre više decenija odlučila da se poigra sa mnom odredila je da se rodim u zemlji koja se graniči s BRIGAMA (za mlađe koji ne znaju, to su početna slova zemalja s kojima smo se nekada graničili) i u kojoj je politika svuda. Od osnovne i srednje škole, preko još ne završenog fakulteta, pa sve do posla, jednostavno me prati u stopu. Bez obzira, što sam naivno pomislio da ću izborom sportskog novinarstva kao životnog puta uspeti da joj zavaram trag.

I tako, dođem u situaciju da čitam kako neka tamo Evropska rukometna federacija, poznatija još kao EHF, tvrdi da finalni turnir nacionalnog kupa Srbije ne može da bude organizovan u Zubinom Potoku, jer se to mestašce nalazi u drugoj državi! Šta da kažem, puklo je još jednom po mom obrazu. Crvenim od šamarčine, a crvenim i od sramote zbog njihovog neznjanja.

Gledam na sat i u jednom kružiću vidim neki prilično veliki broj, koji mi govori da do plate moram da čekam još jedno dobrih nedelju dana, ali skrpiću neki dinar i odoh u šoping. Ima tu kod mene u ulici jedna mnogo dobro snabdevena knjižara, znam devojku što tamo radi, odem malo da porazgovaram s njom, a usput da pazarim najnoviji atlas sveta. Ma, ima da kupim i onaj školski, ali i onaj nabudženiji, što bi se reklo skuplji. Ipak, ne daju se pokloni čelnicima EHF svaki dan.

Kad sam već tu, skupiće se i za neki fluroscentni flomaster, pa da gospodin Žan Brio i njegove kolege u Švajcarskoj vide sve granice Srbije. Žutom bojom ću da iscrtam odakle dokle se prostire zemlja u kojoj trenutno živim, a zelenom ću mu ucrtati gde se nalazi Zubin Potok. Njemu je ostalo samo da sabere dva i dva. Geografija mu ne ide od ruke, nadam se da je s matematikom malo bolja situacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter