0
Ostali sportovi

Jubilej Golf kluba Beograd

Objavljeno: 24.04.13 u 12:18

golf-klub-beograd-diners-club

Golf klub Beograd ove godine slavi vredan jubilej – deset godina od početka rada golf terena sa devet rupa na Adi Ciganliji. U prethodnoj deceniji zabeležen je konstantan rast interesovanja za ovaj sport u našoj zemlji.

U početku su to bili samo diplomatski predstavnici, da bi danas više stotina golfera svakodnevno uživalo u igri i ambijentu koji pružaju tereni Golf kluba Beograd. Uz porast broja golfera neminovno su došli i bolji rezultati na međunarodnoj sceni, ali i sve veći uticaj i u međunarodnim forumima.

-Uslove kakve imaju golferi srpske prestonice, ne postoje nigde u svetu. Tereni se nalaze na samo deset minuta od strogog centra grada, što daje mogućnost lake i brze organizacije igre ili treninga. Međutim sa druge strane, osnovni problem sa kojima smo se svih ovih godina suočavali u promovisanju golfa jesu predrasude o tome da je to „skup“ i „nepristupačan“ sport. Naša škola golfa za najmlađe je sigurno najjeftiniji vid rekreacije i učenja. Cena naše godišnje članarine je otprilike slična mesečnim troškovima za bavljenje drugim aktivnostima. Takođe, odrasli za samo dve nedelje mogu da prođu obuku, uđu u svet golfa i uživaju u jedinstvenoj rekreaciji i ambijentu –rekla je Gordana Šolak, generalna sekretarka Golf kluba Beograd.

Do 1. maja traju prijave za golf akademiju i školu golfa. Cena za decu do 12 godina je samo 55 evra u dinarskoj protivvrednosti za čitavu sezonu. Za tu sumu, deca dobijaju dva časa golfa nedeljno, a na raspolaganju im je kompletna golf oprema. Cena golf škole na godišnjem nivou za uzrast od 12 do 16 godina je 75 evra, a za starije tinejdžere 100 evra.

– Svi ostali koji su zainteresovani da uđu u svet golfa, imaju priliku da se prijave za program „Nauči golf – Akademija“, gde će za 9.990 dinara kroz dva vezana vikenda imati priliku da se upoznaju sa osnovnim tehnikama igre, pravilima i etikom golfa. Nakon savladane golf akademije, dobiće „dozvolu za igru“ uz koju mogu da igraju bilo gde u svetu – zaključuje Gordana Šolak.

Prvi veliki turnir u sezoni koji će Golf klub Beograd organizovati na terenima je SBB Masters i on će se održati 11. i 12. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter