0
Auto Moto

Borković: U Slovačkoj želim u Top 5

Objavljeno: 23.04.13 u 16:42

Dusan Borkovic

Srpski vozač Dušan Borković je izjavio na konferenciji za medije da je njegova želja da u drugoj trci ETCC u Slovačkoj koja se vozi u nedelju da uđe među prvih pet.

„Vrlo sam uzbuđen, više nego uoči trke u Monci. Nisam imao vremena da mnogo testiram automobil, ali za ovu trku dali smo sve od sebe da se spremimo i nadam se da ću napraviti još bolji rezultat. Ne želim da obećavam mnogo, ali želja mi je da uđem među prvih pet, a do kraja sezone i među tri“, ističe Borković koji se trenutno nalazi na 7. mestu u generalnom plasmanu.

Borković će prvu sezonu u ETCC šampionatu iskoristiti da upozna staze kako bi naredne godine napao šampionsku titulu i izbori mesto u WTCC Svetskom šampionatu.

„Nije realno da ponovim uspeh iz prošle sezone kada sam osvojio titulu u brdskim trkama. Bitno je da prođe cela godina da se bolje priviknem na takmičenje“, rekao je Borković.

Uporedio je srpski automobilista brdske trke sa turing trkama i ocenio da su mnogo bezbednije.

„ETCC je mnogo bezbedniji, ali ima svoju draž. Mnogo toga zavisi od pripreme automobila, čak 70 odsto, a ja ću se potruditi da tih 30 odsto koji su do mene pružim maksimum“, konstatovao je Borković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter