0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Olivera Jevtić pobednica Beogradskog maratona

Objavljeno: 21.04.13 u 12:58
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kenijski atletičar Edvin Kiplagat Kitum pobednik je 26. Beogradskog maratona.

On je stazu od 42.195 metara pretrčao u vremenu 2:19,33 sata.

Kenijac je novinarima posle trke kratko rekao da „nije zadovoljan rezultatom i da nije mogao bolje pošto je bilo toplo vreme“.

Drugi kroz cilj prošao je još jedan Kenijac Eliud Kibet Kirui (2:24,40), dok je treći bio njegov zemljak Bojaš Majaka sa vremenom 2:30,42.

Bilo je jako toplo, iznenadila me je staza jer ima puno uzbrdica i nizbrdica. Nisam brinuo za bezbednost, trčao sam u Beogradu, koji je bezbedan kao što je bezbedna Kenija“, rekao je Kirui.

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je 26. Beogradskog maratona u ženskoj konkurenciji.

Ona je stazu od 42.195 metara pretrčala u vremenu 2:36,09 sata.

„Bilo je kriznih perioda tokom trke, ali mi je osnovni cilj bio da pobedim samu sebe i da se približim rekordu. Nisam u tome uspela, nedostajalo mi je 20-ak sekundi, zbog uzbrdice koja me je usporila na kraju trke. Srećna sam šta sam ponovila uspeh iz 2007. godine i čestitam svim Beograđanima koji su došli da nas bodre po toplom vremenu i koji su sa ovog maratona u svet poslali lepu sliku“, rekla je Jevtićeva.

Traku na cilju držali su promoter Beogradskog maratona, legendarni američki atletičar Karl Luis, i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter