0
Ostali sportovi

Blumfild: Trkači snažniji od bombaša

Objavljeno: 21.04.13 u 16:45

london

Londonski maraton održan je u festivalskoj atmosferi uprkos bojazni od bombaških napada kao na trci u Bostonu pre šest dana.

Hiljade maratonaca u Londonu odale su počast ubijenim i povredjenim na Bostonskom maratonu – trka je počela posle minute ćutanja za žrtve u Bostonu, a mnogi učesnici trke su nosili crni flor u znak poštovanja prema nastradalima.

„To znači da su trkači snažniji od bombaša“, rekla je 40-godišnja Valeri Blumfild iz Francuske.

London je prvi veliki medjunarodni maraton koji se održava posle bostonskog, na kojem su pre šest dana u eksploziji blizu cilja poginule tri osobe, dok je 170 povredjeno. U poteri za napadačima poginuo je i jedan policajac.

Za trku u Londonu najavljeno je 36.000 maratonca, dok tu manifestaciju tradicionalno prate desetine hiljada posmatrača. Policija je saopštila da je iz predostrožnosti planirala da angažuje za 40 odsto više policajaca i članova obezbja.

Na Londonskom maratonu, drugi put u svojoj karijeri, pobedio je etiopski atletičar Cegaje Kebede, koji je uspeo da pretekne Kenijca Emanuela Mutaija i prvi prodje kroz cilj pred Bakingemskom palatom. U ženskoj konkurenciji pobedila je Kenijka Prisca Džeptu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter