0
Ostali sportovi

Dudaš: Medalja iz Geteborga kao nova inspiracija

Objavljeno: 18.04.13 u 12:28

dudas

Najuspešniji srpski višebojac Mihail Dudaš, posle osvojene bronze na Evropskom Prvenstvu u Geteborgu u disciplini sedmoboj, trenutno se nalazi na pripremama za nastavak sezone, u Južnoj Africi.

Dudaš je objasnio kako praktično posle Geteborga nije imao vremena da se odmori.

„Počeo sam dve nedelje posle Evropskog prvenstva. Nemamo baš puno vremena za odmor jer nam dolazi letnja sezona. Odmah smo počeli sa radom, iako nam vreme baš nije dozvoljavalo. Radili smo i po kiši i po snegu, ali znam da će se trud isplatiti“, smatra Dudaš.

Srpski atletičar je opisao šta je radio tokom te kraće pauze.

„Pauza i nije bila baš pauza. Mediji su dosta zahtevni pa smo radili na tome da ih sve ispratim. Bilo mi je zaista drago zbog toga. U slobodno vreme sam bio sa društvom, a umesto treninga sam igrao tenis. To je nešto što uvek radim tokom pauze – rekao je.

23-godišnji sportista smatra da mu se život promenio nakon kontinentalnog takmičenja u Švedskoj.

„Evropsko prvenstvo mi je promenilo život utoliko da sam na neki način ispunjeniji, jer to je nešto o čemu sam oduvek sanjao. Nažalost, kao i svaki uspeh, to kod mene donosi efekat “idemo još više”. To je nešto što sam oduvek u sebi imao, a nadam se da će tako i biti ubuduće i ostati“, rekao je Dudaš.

Dudaš se trenutno nalazi na pripremama u Južnoj Africi, gde smatra da ima najbolje moguće uslove.

„Ovde sam zato što mi je ovde, u odnosu na sve ostale pripreme na kojima sam bio, ubedljivo najbolje. Jedna od bitnih stvari koja ovde postoji jeste staza koja je napravljena od trave, a toga u svetu retko ima. Pored toga, klima je savršena, teretana i prostorije za oporavak su na vrhunskom nivou. Jednostavno se osećam kao kod kuće. Ostajem mesec dana, iako znam da to može teško da mi padne. Volim svoj dom“, ističe Dudaš.

Talentovani Novosađanin je rekao da ga ljubav prema ovom teškom sportu gura napred.

„Nekad je ljubav prema nečemu sasvim dovoljna, da te u bilo kom momentu zadovolji. Volim da treniram, volim da se takmičim i volim kada ostvarim svoj cilj. Pretpostavljam da je to dovoljno“, rekao je.

Dudaš smatra da atletika u Srbiji ima perspektivu i da dobri rezultati srpskih atletičara kao što su Ivana Španović, Asmir Kolašinac i drugi, mogu da motivišu decu da počnu da se bave ‘kraljicom’ sportova.

„Moje mišljenje je da se atletika ‘diže na noge’. Viđam sve više i više dece na stadionu, prave se sve jači i jači rezultati. Atletika je lep sport, kako za profesionalce, tako i za amatere i rekreativce. Pozivam sve da je probaju i neka je sami osete. Garantujem da će im se svideti“, veruje Dudaš.

Za kraj, Dudaš je opisao i najtežu atletsku disciplinu – desetoboj.

„Disciplina koja zahteva mnogo rada, odricanja, ali sa druge strane daje puno toga. Disciplina za koju se smatra da je najteži sport i kako kažu, onaj ko pobedi u desetobuju, nezvanično postaje najbolji sportista sveta. Deset okršaja u dva dana. Bod po bod – medalja“, zaključio je Dudaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter