0
Ostali sportovi

Ding pod velikim pritiskom

Objavljeno: 18.04.13 u 13:20

bilijard

Kinez Ding Djunhui rekao je da je pod velikim pritiskom jer kao najbolji kineski igrač snukera ulazi u takmičenje na Svetskom prvenstvu u Šefildu.

Deveti snukeraš sveta, Ding će u prvom kolu na Svetskom prvenstvu, koje počinje u subotu, igrati protiv Britanca Alana Makmanusa.

„Kada igram u Kini ljudi misle da mogu da osvojim svaki turnir na kome učestvujem. Kažu: ‘To je moguće – jer ti si čovek’. Voleo bih da sam vanzemaljac“, rekao je Ding, a preneli britanski mediji.

„Ali, želeo bih da budem prvi kineski igrač koji će postavljati rekorde. Želim da igram najbolji snuker“, dodao je 26-godišnji snukeraš.

Ding je tokom karijere osvojio Masters i Otvoreno prvenstvo Velike Britanije, turnire koji se, pored Svetskog prvenstva, smatraju najprestižnijim.

On, medjutim, nikada nije igrao u finalu u Šefildu, a 2011. godine ostvario je najbolji rezultat, kada ga je u polufinalu izbacio Džad Tramp sa 17:15.

Snuker je jedan od popularnijih sportova u Kini, gde se održava pet od 10 turnira koji se boduju za svetsku rang listu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter