0
Ostali sportovi

Osnovan Fakultet za sport

Objavljeno: 17.04.13 u 23:45

02

Fakultet za sport u Beogradu je nova, privatna visokoškolska ustanova u obrazovnom sistemu Republike Srbije, u sklopu integrisanog univerziteta „Union-Nikola Tesla“, sa svojstvom pravnog subjekta.

Osnovan je sa ciljem da najboljem srpskom brendu, a sport to bez sumnje jeste, da novu dimenziju.

Kao prva visokoškolsaka ustanova te vrste u regionu, Fakultet za sport u Beogradu, ima za cilj, da po najvišim evropskim standardima i u skladu sa bolonjskom deklaracijom, školuje i stvara obrazovan, uskostručan i savremen kadar koji će biti spreman i sposoban da na najbolji način odgovori, sve strožim zahtevima, kako vrhunskog, tako i rekreativnog i školskog sporta.

Fakultet je akreditovan za osnovne akademske studije, na tri studijska programa sa po 40 studenata na svakom, koje traju tri godine ili šest semestara. Uspešnim okončanjem osnovnih akademskih ili bachelor studija, studenti ostvaruju 180 ESPB bodova i stiču zvanja sportski trener, sportski menadžer ili sportski novinar. Daljim školovanjem, na diplomskim akademskim studijama ili master studijama i doktorskim akademskim studijama, čija je akreditacija u pripremi, studenti stiču najviša akademska zvanja iz oblasti sportskih trenera, menadžera i novinara.

Prema rečima v.d. dekana fakulteta dr Ivanke Gajić:

„Odabirom najboljih nastavnika i saradnika, upotrebom savremenih tehnologija i primenom najnovijih metodologija nastave, Fakultet za sport u Beogradu, garantuje da stečena znanja, teorijska i praktična, svršeni studenti realno mogu primeniti u sportskoj praksi i time doprineti još većim uspesima vrhunskog sporta, ali i dodatnoj afirmaciji sporta kao stila i načina života.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter