0
Ostali sportovi

Svetlana Kitić, gost Alfa BK univerziteta

Objavljeno: 16.04.13 u 20:22

ceca kitic 4

Na Fakultetu menadžmenta u sportu Alfa BK univerziteta održana je tribina na temu “Obrazovanje, sport i duhovnost” na kojoj je gošća bila naša proslavljena rukometna reprezentativka Svetlana Ceca Kitić. Studentima Alfa BK univerziteta, Kitićeva je kao zvanično najbolja planetarna rukometašica svih vremena podelila svoja iskustva u bogatoj karijeri, koja joj je, kako kaže, donela mnogo lepih trenutaka u životu.

Karijera zvanično najbolje rukometašice na svetu nije prestala onda kada je to uobičajeno za sportske asove njenog kalibra. Svetlana Kitić i dalje je aktivna kao direktor kluba Radnički, jer svim svojim srcem i posle završenih bitaka na sportskim terenima, ostaje verna svojoj najvećoj ljubavi – rukometu.

“Kada završite karijeru kao ja u 49. godini, onda je teško da rukomet zapostavite u jednom trenutku. Posvećena sam toj mojoj najvećoj ljubavi i dalje, ali na nešto drugačiji način”, kaže Kitićeva.

Iako je karijeru završila kasno, Ceca smatra da je mogla da učini više, ali ne kaje se zbog toga, jer nikada nije želela da se odriče životnih stvari zarad rukometa. Težnja da bude najbolja u onome što radi nikada je nije napuštala.

“Smatram da ništa iz privatnog života ne mora da trpi zbog karijere. Ja sam nekako uvek živela i privatni život i sportski ujedno, a uspela da se ostvarim i kao najbolja u svojoj generaciji i kao majka. Sve se može kad se hoće”, poručuje Ceca.

Razočarana je u tretman bivših vlasti prema njoj, ne toliko da im ne oprašta, ali nije zaboravila. Za to ima i razloga neko ko je prve zlatne medalje osvajao sa 17 godina na juniorskim šampionatima. Svoje obrazovanje odlagala je vođena blistavom karijerom, ali smatra da je jako važno za sve današnje vrhunske sportiste.

Neostvarena želja joj je da se sportom bavi iz ugla novinara, a njena duhovnost je davanje na terenu, što je naučila kroz svakodnevne treninge

Ženski rukomet u Srbiji deficitaran je kada je reč o trenerima, a time i klubovi sa igračicama koje jako mlade odlaze odavde, kaže Kitićeva. Njena sadašnja pozicija u trofejnom Radničkom uliva nadu u to da će se iznedriti neka nova Svetlana Kitić.

 

 

 

ceca kitic 2
ceca kitic 3
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter