0
Ostali sportovi

Kasa treći u Mađarskoj

Objavljeno: 13.04.13 u 21:35

kasa

Na otvaranju drumske lige u Mađarskoj u konkurenciji jakih regionalnih i lokalnih timova, Gabor Kasa izborio je najniži stepenik pobedničkog postolja u konkurenciji seniora. Biciklista Spartaka iz Subotice overio je liniju cilja šezdesetak sekundi za pobednikom i miljenikom domaće publike Peterom Kusterom.

U 125 kilometara kruženja oko Bonjhada rano se izdvojio dvočlani beg iz moćne kontinentalne mađarske ekipe Utensilnord. Kasa ih nije ispratio zbog naletanja na rupu, ali je uspeo sa još četvoricom – petoricom obrtača pedala da se izdvoji iz glavne grupe. Presudno u borbi za treće mesto bilo je poslednje brdo. Svega kilometar i po dug uspon, nagiba do 10 procenata, podstakao je Gabora na odlučujući napad. Srpski biciklista na finiš je došao sam iza prekaljenog Kustera, mađarskog državnog prvaka, i njegovog perspektivnog kolege iz ekipe Petera Palotaja, šampiona Mađarske u kategoriji vozača do 23 godine.

Sjajan rezultat na trci oko Bonjhada ostvario je u juniorskoj konkurenciji Danilo Milošević. Mlada uzdanica beogradskog Partizana bio je posle 75 kilometara vožnje takođe treći, iza dvojice Mađara. Da omladinska škola crno – belih obrtača pedala sjajno funkcioniše, svedoči i peto mesto Pavla Kalabe u nadmetanju mlađih kadeta.

Na trci koja je prvobitno bila zakazana za 19. mart, ali usled nevremena  odložena, od srpskih klubova učestvovali su još i Es iz Sombora i As iz Apatina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter