0
Ostali sportovi

ASS prihvatio Brajtonsku deklaraciju o ženama u sportu

Objavljeno: 13.04.13 u 17:11

atletska-staza

Ovog vikenda se u Skoplju održava redovni kongres Evropske atletske federacije (EA). Svim nacionalnim federacijama krovna organizacija Evrope je podnela izveštaje za protekli period od godinu dana. Tom prilikom je Atletski savez Srbije zajedno sa EA zvanično prihvatio Brajtonsku deklaraciju o ženama u sportu.

Ova deklaracija je dizajnirana da doprinese svim sportskim, lokalnim, nacionalnim i internacionalnim poveljama, zakonima, propisima, pravilima i regulacijama vezanim za žene ili sport. Najznačajniji cilj je razvoj sportske kulture koja obezbeđuje i poštuje punu inkluziju žena u svaki aspekt sporta. Do sada Brajtonsku deklaraciju o ženama u sportu je prihvatilo preko 300 sportskih institucija, među njima i najveće sportske organizacije kao što je Međunarodni olimpijski komitet.

Pored redovnih aktivnosti u subotu popodne će se održati i redovan kongres Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF), u kom je naš generalni sekretar član Saveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter