0
Ostali sportovi

Rekorderu BG maratona Fiat 500L

Objavljeno: 11.04.13 u 19:29

500l

Kompanija „Fijat automobili Srbija“ saopštila je danas da je automobil „500L“ zvanično vozilo 26. Beogradskog maratona, koji će biti održan u nedelju 21. aprila, i najavila da će pokloniti taj automobil u slučaju obaranja rekorda, prenosi Tanjug.

„Učesnici maratona za muškarce i žene u slučaju obaranja rekorda dobiće na poklon najtraženiji porodični automobil u Srbiji, Fiat 500L nacionale“, navedeno je u saopštenju.

Kompanija podseća da je rekord Beogradskog maratona u kategoriji muškaraca – 2:10,54 sata, koji je ostvario Kenijac Japhet Kosgei, dok je rekord za žene 2:29,44 u vlasništvu Kristine Pomaku iz Rumunije.

Beogradski maraton je najveća i najmasovnija tradicionalna sportska manifestacija u Srbiji i odlukom Skupštine grada Beograda, proglašen je za događaj od posebnog značaja za grad Beograd. Ova manifestacija podržana je i od Ministarstva omladine i sporta kao događaj koji se uklapa u strategiju razvoja sporta u Srbiji.

Beogradski maraton je sportski događaj koji svake godine okupi takmičare iz 50-ak zemalja sa svih kontinenata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter