0
HotBlog

Profesor Steljić i loši đaci Dule i Čova

Objavljeno: 11.04.13 u 13:27

Vujosevic-Covic

Verujem da ime Ivana Steljića mnogima od vas ne znači premnogo, baš kao što vrlo dobro znam kako ste upućeni u lik i delo ljudi poput Duška Vujoševića i Nebojše Čovića. Nekako mi se čini da je upravo taj podatak deo mozaika koji nedostaje, a uz pomoćeg kojeg bismo na najbolji mogući način mogli da objasnimo zašto nam je sport tu gde jeste, a zašto su tribine ratno polje na kojem se posle svakog meča broje ranjenici, a ne retko i umrli.

Jer da u prvi plan stavljamo one koji to zaslužuju, a u zapećak one koji nas zbog sopstvenih aveti s kojima se bore truju neprijateljstvom, bili bismo ponosniji i na sebe i na klub za koji navijamo.

Vidite, taj izvesni Ivan Steljić, je kapiten odbojkaša Partizana i na sebe je preuzeo obavezu da srpskoj sportskoj javnosti pokaže esenciju sporta, onakvog kakav je zamišljen u trenutku njegovog izmišljanja. Dakle, viteštvo, zdravo rivalstvo i pre svega fer-plej.

Znate, taj izvesni Ivan Steljić će ovih dana igrati važne mečeve protiv Crvene zvezde u finalu odbojkaškog plej-ofa, a u trenucima kad u njemu verovatno sve gori od uzbuđenja, on je odlučio da edukuje naciju. A oni kojima sportska edukacija najviše treba su upravo gorepomenuti Duško Vujošević i Nebojša Čović.

Ivan ih je pozvao da dođu na finalne mečeve dva velika rivala, koji će posle 23 godine u direktnim mečevima odlučivati o šampionskoj tituli, kako bi videli šta znači pravo rivalstvo.

Rekao je: „Voleo bih da budete u loži i pokušate da izmirite nesuglasice i prenesete iste ovakve odnose kakve imaju dva odbojkaška kluba. Trzavica na terenu će sigurno biti, ali sve u granicama normale, daleko od onoga što se viđa na košarkaškim i fudbalskim mečevima“.

Prvu priliku za to Dule i Čova će imati večeras od 20.30 u Šumicama, a zatim na svaka tri dana do 25. aprilia ili možda kraće, jer će šampion biti ekipa koja prva ostvari tri pobede.

Znam, mnogi će reći kako u odbojci ne postoji direktan kontakt s protivnikom, pa je daleko lakše kontrolisati emocije, ali mene zanima kakav to direktan kontakt imaju gospoda Vujošević i Čović?

Pa, njihov posao je da smirju strasti, ne da ih potpaljuju, jer njihov rat koji traje od početka sezone nikome nije doneo dobro, a plašim se samo da bi do kraja sezone mogao da doneše još mnoga zla.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter