0
Dejvis kup

Povređeni Novak odveo Srbiju u polufinale

Objavljeno: 07.04.13 u 22:47

novak-sad-srbija

Pobedom nad Semom Kverijem od 3:1, po setovima 7:5, 6:7(4), 6:1, 6:0, Novak Đoković je doneo treći poen i pobedu od 3:1 Dejvis kup reprezentaciji Srbije u četvrtfinalnom duelu sa selekcijom SAD. „Orlovi“ će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Kanade i Italije.

Nije dobro počeo ovaj meč po Novaka Đokovića koji se već u trećem gemu suočio sa jako važnom odlukom, da li da rizikuju ozbiljnijiju povredu i nastavi da igra ili da preda meč. Naime, pri jednom doskoku srpski teniser je nezgodno iskrenuo zglob desne noge, uz pomoć stručnog štaba uspeo je da dođe do klupe gde mu je ukazana pomoć. Kada se vratio na teren bilo je jasno da Novakovo kretanje nije na maksimalnom nivou, štedeo se Đokovć pri proklizavanju, nije naglo menjao pravac, ali i na taj način je uspeo da osvoji prvi set napravivši brejk u 11. gemu, koji je potvrdio već u narednom.

U drugom setu nije bilo brejkova, pa je pobednika tog dela seta odlučio taj-brejk u kojem je više sreće imao Amerikanac, čime je meč produžio na najmanje još dva seta.

Kako je meč odmicao tako je i Novak sve bolje izgledao na terenu o čemu najbolje svedoči podatak da je već na početku trećeg seta uspeo da napravi brejk koji je nadogradio sa još dva gema osvojena na svoj servis. Smanjio je Kveri na 1:3, ali ispostaviće se kasnije da je to bio i poslednji gem koji je osvojio u ovom meču. Nastavio je Đoković da dominira, sa tri vezana gema osvaja svoj drugi, a potom bez izgubljenog gema i treći set za ukupnu pobedu Srbije od 3:1.

S obzirom da je pitanje pobednika ovog meča rešeno peti meč koji je trebalo da igraju Džon Izner i Viktor Troicki neće biti održan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter