0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Radnički osvojio Evrokup

Objavljeno: 06.04.13 u 21:12
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vaterpolisti Radničkog osvojili su Evrokup pošto su nakon trijumfa u Italiji od 8:4 u revanš meču odigranom u Kragujevcu savladali Florenciju sa 7:6 (2:1, 2:2, 1:1, 2:2).

Golovima Vanje Udovičića i Filipa Filipovića Radnički je poveo sa 2:0 i uz četiri gola viška iz prvog meča već tada je bilo jasno da će tim iz Firence teško uspeti da spreči ekipu Dejana Udovičića da donese prvi evropski trofej klubu iz Šumadije.

Ljubomorno su vaterpolisti kragujevačkog Radničkog čuvali stečenu prednost, a sve što su gosti uspeli da urade je da dva puta stignu do izjednačenja (4:4 i 5:5), da bi tačku na ovaj meč stavili  Boris Zloković i Đorđe Filipović.

Pred Zlokovića i Filip Filipović je dva puta tresao mrežu Florencije, dok su se Đorđe Filipović, Vanja Udovičić i Slavko Gak po jednom upisali u listu strelaca.

Radnički je tako postao drugi srpski tim koji je osvojio Evrokup, a pre njih to je pošlo od ruke beogradskom Partizanu na čijoj je klupi tada sedeo Dejan Udovičić koji je danas Kragujevčanima doneo evropski trofej.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter