0
Ostali sportovi

Održana sednica Skupštine VSS

Objavljeno: 06.04.13 u 16:59

vesl-savez

U beogradskom restoranu Jezero na Adi Ciganliji je održana redovna godišnja Skupština Veslačkog saveza Srbije. Sednici ovog tela srpskog veslačkog sporta prisustvovali su predstavnici 15, od ukupno 16 klubova koliko ih je u sistemu VSS.

Skupština je, prema očekivanjima, bila veoma ekspeditivna, a sve odluke su donete jednoglasno. Usvojeni su Izveštaj o radu u prošlog godini, Finansijski izveštaj za 2012, kao i Izveštaj o radu reprezentativnih selekcija u prošlog godini u kojoj je pored učešća dve posade na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno čak sedam medalja na najvećim svetskim takmičenjima – tri bronze i srebro na Evropskom prvenstvu za seniore u Varezeu, zlato na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Trakaiju, dve bronze na Svetskom prvenstvu za juniore u Plovdivu te zlato na Evropskom prvenstvu za juniore na Bledu.

Usvojen je plan i program reprezentativnih aktivnosti u 2013. a članovi Sklupštine su, između ostalog, informisani i o pripremama za organizaciju dva velika međunarodna takmičenja u našoj zemlji – Balkanskog prvenstva u Beogradu septembra ove godine, kao i Evropskog prvenstva za seniore, takođe u našem glavnom gradu, maja naredne godine.

Na Skupštini je izglasana i mala promena u vrhuški Veslačkog saveza. U Izvršni odbor umesto dosadašnjeg člana Zorana Savića, koji zbog poslovnih obaveza u inostranstvu nije dugo vremena bio u mogućnosti da prisustvuje sednicama ovog tela, izabran je Luka Đorđević. Bivši veslač iz Smedereva, inače doktor medicine, tako je uz Novicu Jovanovića, Đorđa Višackog i Viktora Nikolića, postao jedan od četvorice članova Izvršnog odbora na čijem je čelu predsednik IO Darko Majstorović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter