0
Ostali sportovi

Mladi biciklisti u Italiji

Objavljeno: 02.04.13 u 13:35

u23-biciklisti

Lepo i teško, magija tipičnih italijanskih trka bila je na delu i na jednom od najznačajnijih nadmetanja za vozače mlađe od 23 godine održanog drugog dana Uskrsa. Điro del Belvedere u oblasti Trevizo okupio je u okviru 75. izdanja preko 200 biciklističkih nada profesionalnih ekipa i reprezentacija iz čitavog sveta.

Posle 154 kilometara kruženja oko Vila di Vile, na cilj je stigla polovina učesnika, a od predstavnika Srbije zavidnu snagu pokazali su Jovan Zekavica i Miloš Borisavljević koji su trku završili oko pedesetog mesta.

Na popularnom Uskršnjem klasiku slavio je Štefan King (BMC) u vremenu od tri sata i 28 minuta ispred Nemca Silvija Herkloca (Tim Stelting). Mičel Malhern (Australija) upisao je zaostatak od dve sekunde. U odnosu na pobednika, najbolje plasirani srpski vozač Zekavica (58. mesto) kasnio je skoro tri minuta. Borisavljević je liniju finiša pršao kao 68. uz četiri minuta zaostatka. Preostali deo nacionalnog tima, Nikola Kozomara i Stefan Stefanović bili su među brojnim biciklistima koji nisu završili trku.

<B>- Odlično su vozili Zekavica i Borisavljević. Najvažnije je da su uopšte mogli da izdrže iskušenja tradicionalno neugodne trke. Za naše vozače dragoceno je iskustvo osetiti atmosferu ovako velikih takmičenja, u zemlji gde je biciklizam zaista popularan i prestižan sport</B>, komentarisao je selektor srpske reprerezentacije Radiša Čubrić.

Mladu reprezentaciju očekuje još jedno nadmetanje iz kalendara takmičenja za bicikliste mlađe od 23 godine. Reč je 52. Velikoj nagradi Palio del Rećoto u oblasti Verone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter