0
Ostali sportovi

Istorijski uspeh Jovane Crnogorac

Objavljeno: 02.04.13 u 18:21

jovana-crnogorac-cilj

Novi presek svetske rang liste Međunarodne biciklističke federacije u kros – kantri olimpijskoj disciplini 2. aprila doneo je do sad neviđeni uspeh mauntin bajku u Srbiji. Sa 567 bodova, Jovana Crnogorac nalazi se na visokom 33. mestu.

U konkurenciji 700 predstavnica planinskog biciklizma, čelo poretka zaposela je olimpijska šampionka iz Londona Žili Brese. Francuskinja ima 1822 poena. Srpska prvakinja u mauntin bajku, na drumu i ciklo – krosu, stara svega 21 godinu, samo tokom marta u Izraelu je slavila na četiri od pet trka, a uknjižila je i jedno drugo mesto. Od početka sezone Crnogorac je bodove pokupila i na nadmetanjima elitne C1 kategorije u Vorokliniju i ekstra klase u Maheras brdima na Kipru.

„Jovanin plasman je i za mene iznenađenje. Računao sam između 35 i 40. posle preseka napravljenog 12. marta, kad je bila 41. Ovo je prvi put da se neko od naših vozača nađe na prvoj strani UCI rang liste“, komentar je Nemanje Vajsa, selektor MTB reprezentacije.

Od 63 nacije Srbija je na 27. mestu. Naša najbolje plasirana predstavnica posle Jovane je Ivana Kostić (144). Kod muškaraca nije bilo većih pomeranja, što je dobro, jer naši biciklisti praktično još nisu počeli sezonu. Najbolji je Bojan Đuđić na 72. poziciji uz 310 bodova. Srbija je i dalje na 23. mestu od 72 zemlje.

Reprezentativni program počinje 13 aprila C1 trkom u Puli na poznatoj stazi kraj Medulina. Skoro svi predstavnici nacionalnog tima učestvovaće, u svrhu priprema, i na drumskoj trci u Novom Sadu u subotu 6. aprila, kad startuje drumska Liga Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter