0
Ostali sportovi

Počela golf sezona na Adi

Objavljeno: 01.04.13 u 13:05

Irena Suturović-Bogdanović

Vremenski uslovi u kojima su se smenjivali susnežica, sneg, jak vetar i hladnoća uticali su na to da se golf tereni ove sezone otvore nešto kasnije nego prethodnih godina.

Golf klub na Adi Ciganliji otvorio je vrata ljubiteljima golfa u ponedeljak, 1. aprila, a lepo vreme koje stiže konačno može da obraduje srpske golfere koji su u prethodnim mesecima mogli da vežbaju ‘zamah’ i ‘patovanje’ isključivo na kompjuterskim simulatorima.

Golf sezona koja je pred nama obećava, a akcenat će biti na najmlađima. Već u sredu počinje Školska golf liga, novi projekat Golf asocijacije Srbije, kojim se ovaj sport približava školarcima. Turnir će trajati do 1. juna, a učestvovaće učenici 16 osnovnih škola iz Beograda.

Svaku školu predstavljaće po 12 đaka, a oni su bili selektirani tokom februara i marta, kada je u školama predstavljena Golf azbuka.

„Pre dve godine počeli smo da radimo Golf azbuku i do danas je oko 9.000 dece u Beogradu imalo priliku da igra golf. Naš cilj je da ovaj sport približimo najmlađima i da golf časove uvrstimo u stalni školski program, s obzirom na činjenicu da je u pitanju olimpijski sport.  Ove godine pravimo Školsku golf ligu i mogu da kažem da sa velikim zadovoljstvom očekujem prve mališane koji će pokušati da osvoje vredne nagrade, a u isto vreme uživati i naučiti ovu dražesnu igru koja se zove golf“, rekla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović-Bogdanović.

U aprilu Golf asocijacija Srbije organizuje još dva događaja u vezi sa najmlađima, a to su početak Junior tura i početak Junior kampa, na koji mogu da se prijave svi zainteresovani do 15. aprila. Po najpovoljnijim uslovima, od samo 55 evra za celu sezonu, najmlađi mogu da uče golf dva puta nedeljno.

Takođe, našu selekciju krajem aprila očekuje duel sa reprezentacijom Rumunije i taj duel će biti uvod u seriju Masters turnira koji će se igrati od maja meseca.

Planova za 2013. godinu u Golf asocijaciji Srbije je mnogo, ali glavni cilj je da svakako ona bude uspešnija od prethodne.

„Trudićemo se da budemo još uspešniji, na polju takmičenja juniora i seniora, na polju edukacije i naravno popularizacije i omasovljavanja“,  zaključila je Irena Suturović-Bogdanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter