0
TimeOut

FOTO: STARSPORT

Žarko, srećan rođendan!

Objavljeno: 27.03.13 u 17:16
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj danas slavi 47. rođendan. Najveći uspeh u profesionalnoj karijeri legendarni as je ostvario sa reprezentacijom Jugoslavije kada je 1990. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvestvu.

Paspalj je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio dva srebrna odličja na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu, a potom i 1996. godine u Atlanti. Tri puta je bio prvak Evrope, a jedanput je osvjio bronzanu medalju na Eurobasketu.

Nastupao je za Budućnost, Partizan, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, a jedne godine se oprobao i u najjačoj ligi sveta, u američkoj NBA ligi. Te 1989. godine Paspalj je nosio dres San Antonio Sparsa.

Reprezentacija Jugoslavije nas je te 1995. godine posle brojnih nesreća koje je naš narod preživeo i nepravdi koje su doživljavali sportisti, koji zbog sankcija nisu učestvovali na sportskim smotrama, obradovala zlatnom medaljom u Atini na Evropskom prvenstvu, a pesma koja se tih dana najviše pevala je ostala i dan danas u srcima svih nas. „Sad si uzeo trofej Paspalje, Paspalje, Paspaljeeee!“

Dragi Žarko, hotsportisti ti žele srećan rođendan!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter