0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Kolašinac: Očekujem da budem u prvih pet

Objavljeno: 26.03.13 u 11:51
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kolašinac je početkom marta na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu osvojio zlato hicem od 20,62 metara, a lični rekord na otvorenom od 20,85 ostvario je prošle godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Rijeci.

„Još uvek sam na odmoru, malo više ću odmarati ove godine jer je Svetsko prvenstvo malo kasnije, polovinom avgusta. Ne bih voleo da ranije uđem u formu, imaću dosta takmičenja u Dijamatskoj ligi, ali prioritet je Svetsko prvenstvo. Rano je sada govoriti o očekivanjima, ambicije su visoke i gledam da budem maksimalno spreman. Ako budem bacio koliko planiram, a to je 21 metar, očekujem da budem u prvih pet, možda uđem i u borbu za medalju“, rekao je Kolašinac.

Kolašinac je istakao da mu adrenalin pomaže da najbolje rezultate postiže na takmičenjima i da su mu rezultati na treninzima kraći za metar u odnosu na nastupe kada se baca pred publikom i nadmeće sa protivnicima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Na treninzima bacam do 20 metara, jer sam takav, na takmičenjima me uhvati euforija i adrenalin, i uvek bacim po metar više. Lični rekored mi je uvek onaj rezultat koji sam ostvario na takmičenju“, dodao je Kolašinac.

Srpski atletičar otkrio je da je zbog visine izabrao rotacionu tehniku bacanja kugle, koju još nije doveo do savršenstva.

„Postoje dve vrste bacanja, linearno i rotaciono, odnosno O’Brajen i Barišnjikov, ja koristim ovu drugu tehnkiu, ona se uči godinama, trening je dosta teži, ali ako je savladate do kraja možete mnogo bolje rezultate da postignete. Obično viši takmičari, preko 195 centimetara, dva metra i više bacaju linearnom tehnikom, oni niži, recimo kao ja, su dinamičniji i mogu da bacaju rotaciono. Iz tog razloga sam se odlučio za nju, još je nisam usavršio, ali nadam se da hoću u budućnosti“, izjavio je Kolašinac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter