0
Ostali sportovi

Izvršni odbor OKS održao sednicu

Objavljeno: 26.03.13 u 14:28

oks-sednica

Na VII sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije zakazana je godišnja sednica skupštine koja će se održati 3. aprila 2013. u gradskoj kući u Kruševcu.

Prateći dobru praksu iz prethodnog olimpijskog ciklusa i ideju da OKS svoje aktivnosti realizuje širom Srbije, sa lokalnom samoupravom grada Kruševca dogovoreno je da ovaj grad bude domaćin sednice Skupštine OKS 3. aprila.

Članovi Izvršnog odbora OKS usvojili su konačnu brojčanu prijavu za Mediteranske igre u Mersinu. Srbija će u Turskoj predstavljati 160 sportista u ukupno 24 sporta, a uz sva službena lica i sudije, Misija Olimpijskog komiteta brojaće 234 člana (u prilogu je tabela – konačna brojčana prijava).

Predsednik Komisije za programska pitanja Nebojša Ilić informisao je članove Izvršnog odbora da će na Letnjem EYOF-u koji će se od 14. do 19. jula 2013. održati u Utrehtu (Holandija), Srbiju predstavljati za sada sigurnih 50 sportista iz seam sportova, kao i da će se kvalifikaciono takmičenje za odbojkaške selekcije (mušku i žensku) održati u aprilu mesecu.

Izvršni odbor OKS razmatrao je i usvojio predlog finansijskog izveštaja za 2012. kao i finansijskog plana i plana javnih nabavki za 2013. i uputio Skupštini OKS na usvajanje. Na predlog Komisije za programska pitanja Izvršnog odbora OKS doneo je odluku da kajakaški trener Dušan Ružičić bude kandidat OKS za program Olimpijske solidarnosti „Olimpijska školarina za trenere 2013/2014“.

Imajući u vidu da je, između dve sednice, Vaterpolo savez Srbije obavestio Izvršni odbor OKS da Velibor Sovrović više ne obavlja funkciju predsednika ovog saveza, a imajući u vidu da je članstvo u Izvršnom odboru OKS vezano za obavljanje funkcije predsednika ili generalnog sekretara u matičnom savezu, članovi Izvršnog odbora su na današnjoj sednici u skladu sa Statutom OKS doneli odluku da Veliboru Sovroviću prestaje članstvo u Izvršnom odboru OKS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter