0
Ostali sportovi

Kasa deveti na trci Košice – Miškolc

Objavljeno: 24.03.13 u 13:19

biciklizam2

U nesvakidašnjem incidentu koji je obeležio kraj međunarodne biciklističke trke Košice – Miškolc u Mađarskoj, policajac na motociklu isprečio se sprintu biciklista čija je brzina u završnici dostizala i 70 kilometara na čas. U direktnom sudaru, u grupi još dva – tri vozača, najdeblji kraj izvukao je Marko Stanković iz ekipe kraljevačkog CCN Metalca. Iako dobro ugruvan, prošao je bez težih povreda, ali je bicikl pretrpeo totalnu štetu. Stanković je pre pada, bio oko pete pozicije, a trku je zaključio na 41. mestu uz dva minuta i 22 sekunde za pobednikom Mihalom Kolarom iz Slovačke koji je 122 kilometara trase prevalio za oko dva i po sata.

U haotičnoj završnici, najbolji plasman od naših takmičara izborio je Gabor Kasa. Biciklista subotičkog Spartaka koji je na trci u Mađarskoj specijalno pojačao redove CCN Metalca, bio je deveti, domogavši se linije cilja dva minuta i 14 sekundi za Slovakom. To znači da je za jedno mesto Srbija ostala bez prvih bodova u Evropskom turu Međunarodne biciklističke federacije (UCI).

U istoj grupi sa Kasom bili su Jovan Zekavica (12), Nikola Kozomara (15) i Stefan Stefanović (18). Sva trojica činili su ekipu reprezentacije Srbije mlađih od 23 godine. Svega sekundu slabije vreme upisali su Marko Danilović (Srbija U23) na 19. mestu i Marko Polumirac  (CCN Metalac) na 20. poziciji. Miloš Borisavljević (CCN Metalac) je finiširao dva minuta i 16 sekundi sporije u odnosu na Kolara, odnosno bio je 26. Miloš Stojanović (CCN Metalac) izgubio je korak za sunarodnicima završivši trku na 58. poziciji pri zaostatku od deset i po minuta.

biciklizam1

„Trka je bila žestoka i brza, iako su vremenski uslovi bili ekstremni. Na startu temperatura je iznosila jedva stepen u plusu. U konkurenciji 70 vozača znalo se ko su favoriti i na koga treba paziti, ali naši vozači nisu uhvatili odlučujući, petočlani beg. Kasa je predvodio poteru, ali se ispostavilo da se time samo gubila snaga u prilikama kad je jako duvao vetar. Gabor je, međutim, i devetim mestom pokazao da od naših biciklista trenutno ima najbolju formu koja ohrabruje“, objasnio je Radiša Čubrić, direktor CCN Metalca iz Kraljeva i selektor srpske seniorske reprezentacije.

Hendikep za srpske vozače predstavljalo je otkazivanje učešća ekipe Radničkog iz Kragujevca, formacije koja je prošle godine dominirala na drumovima Srbije. Iskusni reprezentativac Ivan Stević, koji je trebalo da vozi za rumunski kontinentalni tim Tušnad, takođe je izostao sa trke zbog kvara na automobilu u blizini Subotice prilikom putovanja ka Mađarskoj.

Na oko 150 metara od cilja dogodio se incident sa motociklom. Policajac je, ne videći da stiže sprint u punom gasu, uplašen skrenuo i zakočio na njih.

„Ovakve stvari su nesvakidašnje, ali dešavaju se. Biciklizam je opasan sport. Svi se slažu da je greška policajca neverovatna, ali ne bih želeo da bilo kakvu krivicu prebacujem na organizatora. Šteta je za Marka, jer je bio među vodećima, kao i materijalna, s obzirom da je bicikl gotovo potpuno uništen. Zahvalan sam glavnom sudiji Nevenki Sreš, UCI komesaru iz Slovenije, koja je iskazala zabrinutost zbog incidenta i stala na stranu vozača“, zaključio je Čubrić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter