1
Odbojka

Zvezda i Vizura povele u polufinalu

Objavljeno: 18.03.13 u 21:46

OK Zvezda zene

Odbojkašice Crvene zvezde i Vizure Wall Art povele su u polufinalnoj seriji plej ofa Viner Štediše lige protiv svojih rivalki.

Crveno-bele su dočekale Jedinstvo iz Užica u dvorani Šumice i dosta su se namučile u prvom duelu polufinala. Slavile su sa 3:2, a dva puta su jurile prednost raspoloženih gošći. Zvezda ove sezone uglavnom loše otvori meč, a to se desilo i u ovom susretu, pa je Jedinstvo povelo sa 1:0 u setovima. Vrlo brzo su izabranice Ratka Pavličevića izjednačile nakon ubedljive igre u drugom setu.

Međutim, Užičanke opet dolaze do prednosti, a crveno-bele su shvatile da je vrag odneo šalu i ponovo izjednačuju rezultat. U petom setu aktuelne šampionke nisu dozvolile iznenađenje i trijumfuju sa 15:10. Najefikasnija odbojkašica na meču bila je korektor Crvene zvezde Ana Bjelica sa 27 poena.

Pravi derbi igrao se u Dudovoj šumi u Subotici gde su odbojkašice NIS Spartaka dočekale Vizuru Wall Art. Prvi set je pripao ljubimicama domaće publike i to vrlo ubedljivo sa 25:9. Gošće iz Beograda su se konsolidovale posle lošeg starta i osvajaju drugi set posle žestoke borbe.

Treći set je pripao Spartaku i kada se činilo da će lako doći do pobede, usledio je šok. Kod vođstva 21:18 za Subotičanke, odbojkašice Vizure osvajaju sedam narednih poena i uvode meč u peti odlučujući set. Beograđanke koriste potpunu zbunjenost domaćih odbojkašica događajima u četvrtom setu i stiču prednost na početku petog seta koju neispuštaju do kraja meča. Ni 32 poena fantastične Adele Helić nije bilo dovoljno Spartaku za trijumf na ovom meču.

Već za dva dana u sredu 20. marta na programu su drugi mečevi polufinalne serije. Ponovo će domaćini biti Crvena zvezda i NIS Spartak. Susret u Beogradu je na programu u 17:30 časova, dok se utakmica u Subotici igra od 19 sati.

Rezultati
Crvena zvezda – Jedinstvo (U) 3:2 (19:25, 25:11, 23:25, 25:21, 15:10). Rezultat u seriji: 1:0
NIS Spartak – Vizura Wall Art 2:3 (25:9, 26:28, 25:21, 21:25, 11:15). Rezultat u seriji: 0:1

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter