1
Ostali sportovi

Samo Zekavica zapažen

Objavljeno: 16.03.13 u 09:55

zekavica

Osvajač „Trofeja Poreč“ nekoliko dana ranije, Matej Mugerli, još jednom je pokazao da mu leže trke na razuđenoj hrvatskoj obali. Slovenac koji vozi za Adria Mobil trijumfovao je uz pet sekundi prednosti nad kolegom iz ekipe Radoslavom Roginom. Mugerli je ujedno preuzeo i vođstvo u generalnom poretku.

Najbolje plasirani Srbin od oko 200 vozača na etapi bio je Jovan Zekavica (89. mesto), koji je do cilja došao u velikoj grupi 33 sekunde posle pobednika. Biciklista Borca iz Čačka u ukupnom plasmanu zaostaje 57 sekundi u odnosu na lidera trke.

U karavanu koji je počeo da se osipa na poslednjem usponu, Esad Hasanović i Marko Stanković domogli su se finiša dva minuta i 11 sekundi posle Mugerlija. Ostali članovi srpskog nacionalnog tima, Dejan Marić, Marko Danilović i Stefan Stefanović stigli su uz oko tri minuta zaostatka.

„Realna je slika da trenutno jedino Zekavica može da bude u prvoj polovini, a Stanković i Hasanović oko polovine plasmana. Ostali moraju još da rade da bi bili bolji. Etapa je bila teška, ali mnogo zahtevnija je naredna koja se vozi od Vrsara do Motovuna“, objasnio je selektor državnog tima Radiša Čubrić.

Ivan Stević, naš reprezentativac koji trku vozi u dresu rumunske kontinentalne ekipe Tušnad, kasnio je dva minuta i 43 sekunde za pobednikom etape.

„Poslednjih deset kilometara počelo je penjanje. U poslednjih 500 metara išlo se preko kaldrme, a uspon je dostizao nagib i do deset procenata. Dobar izazov i za najspremnije. Mene je, nažalost, bronhitis posle povratka sa priprema prilično unazadio“, komentarisao je Stević.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Samo Zekavica zapažen | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already Cheers!
    CKristenNasont

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter