1
Ostali sportovi

Pobeda Jovane Crnogorac u Izraelu

Objavljeno: 08.03.13 u 19:15

crnogorac-jovana-postolje

Ukus pobede nije joj stran, ali za Jovanu Crnogorac (21) mora da ima posebnu draž kad je izborena u konkurenciji kakva je bila u Izraelu na kros – kantri trci Mišmar Haemek. Najbolja srpska biciklistkinja slavila je ubedljivo, uz čak četiri minuta prednosti u odnosu na Ruskinje Jelenu Gogoljevu i Anu Konovalovu. Zahvaljujući trijumfu na nadmetanju C2 kategorije, Jovana je upisala novih 30 poena na UCI svetskoj rang listi.

U zoru nove sezone, a svega pet dana od okončanja etapne trke Maheras brda na Kipru, srpska prvakinja u planinskom biciklizmu, na drumu i u ciklo – krosu, pokazuje zavidnu formu. Želja za dokazivanjem u Oranž Mankiju, kontinentalnoj ekipi iz Britanije, takođe nadomešćuje umor u gustom rasporedu zahtevnih megdana na dva točka.

„Naporna trka prethodnog vikenda i putovanje počeli su da uzimaju danak. Nisam se baš najbolje osećala pre starta. Pogled na stazu i listu učesnica me je oraspoložio. Shvatila sam da ću se dobro trkati“, komentarisala je Jovana.

Razlog za tremu malo je davalo prisustvo Ane Vestre, Holanđanke koja je na minulom Svetskom šampionatu u Austriji bila sedma.

„Dogovor je bio da samo prati najjače u prvom krugu da bi se videlo koliko ima snage u nogama. Bez preke potrebe nije trebalo da napada, kako bi se čuvala za trku koju vozi već sledećeg dana. Jovana je, međutim, povukla jako već na startu. Do kraja prvog kruga imala je prednost od čitavog minuta u odnosu na prve rivalke. Išli smo na pobedu“, objasnio je Nemanja Vajs, selektor srpske MTB reprezentacije.

Slavlje na nadmetanju na kome je prošle godine bila četvrta pokazuje očigledan napredak. Danas, Jovana u istom mestu, samo na trasi drugačijeg profila vozi novu trku. Do kraja turneje u Izraelu, gde sveukupno treba da učestvuje na pet takmičenja, želja je da Crnogorac pređe kvotu 100 bodova na UCI Svetkoj rang listi.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Pobeda Jovane Crnogorac u Izraelu | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally…I am satisfied to find so much useful information here within the article. Thanks for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter