1
Ostali sportovi

Foto: starsport

„Ne pevam, ali poštujem himnu“

Objavljeno: 05.03.13 u 18:41
Foto: starsport
Foto: starsport

Srpski atletičari Asmir Kolašinac i Mihail Dudaš ostvarili su fantastičan rezultat na dvoranskom Prvenstvu Evrope u Geteborgu, bacač kugle je osvojio zlatnu, a višebojac bronzanu medalju, međutim malo je nedostajalo da sve to padne u drugi plan zbog stvari koje nemaju veze sa sportom.

Naime, po osvajanju prvog mesta Kolašinac je pored srpske zastave uspeh proslavio sa obeležjima Bošnjačkog nacionalnog veća, a pored toga zamerenoi mu je što nije pevao himnu na pobedničkom postolju.

„Trener Tomašević mi je dao srpsku zastavu koju sam visoko podigao. Potom su mi prišli ljudi iz mog kraja koji žive u Švedskoj i opasali su mi oko struka zastavu bošnjačkog naroda. Meni je čast i zadovoljstvo da se takmičim za Srbiju, niko me na to ne primorava. Time ispunjavam svoj san i zajedno sa svojim drugovima pišem istoriju srpske atletike. U našem sportu nije običaj da se na postolju peva himna, ona se poštuje, sluša u stavu mirno i u njoj se uživa“ – objasnio je Kolašinac na konferenciji za medije upriličene drugim povodom odnosno zbog osvojenih medalja.

Mihail Dudaš nije imao sličnih problema pa je njegova izjava bila vezana isključivo za sportski deo.

„Ključ uspeha srpskih atletičara leži u našem zajedničkom duhu i međusobnom opdržavanju“ – rekao je Dudaš.

Pored njih dvojice u Geteborgu su se takmičili Ivana Španović koja je osvojila peto mesto u skoku u dalj i Goran Nava koji nije uspeo da se plasira u finale trke na 1.500 metara.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter