0
Ostali sportovi

Jovana Crnogorac osvojila 50 bodova

Objavljeno: 05.03.13 u 15:46

jovana-crnogorac

Najbolje što je moglo u datom trenutku, višednevnu trku ekstra kategorije Maheras brda na Kipru, Jovana Crnogorac zaključila je na 13. poziciji u generalnom plasmanu.

Posle odvezene druge runde MTB Sanšajn kupa srpska prvakinja u mauntin bajku, na drumu i u ciklo – krosu, upisala je i 50 bodova na svetskoj rang listi Međunarodne biciklističke federacije (UCI).

Na kraju etape u kojoj je na programu bio klasičan kros – kantri, Crnogorac je bila 15.

„Prezadovoljan sam! Za početak sezone, Jovana ostvaruje bolje rezultate od očekivanih. Želja nam je bila da trku završi u prvih dvadeset, tako da 13. pozicija mnogo obećava pred nove izazove. Već kroz nekoliko dana očekuju je na nadmetanjima u Izraelu gde nastavlja da se dokazuje u redovima nove ekipe Oranž Manki iz Britanije“, komentarisao je Nemanja Vajs, selektor srpske MTB reprezentacije.

U konkurenciji dama mlađih od 23 godine, Jovana je bila peta u trci na Maheras brdima.

„Posle etapa na kojima su se vozili hronometar i maraton, sve je funkcionisalo kako treba i na kros – kantri trci. Jedino je zaista bio vidan umor trećeg dana trkanja na mauntin bajku“, zaključio je Vajs.

Za selektora je najvažnije bilo da je Jovana pokazala da može ravnopravno da se takmiči sa MTB svetskom prvakinjom njene kategorije Jolandom Nef iz Švajcarske, kao i vicešampionkom Janom Belomojnom iz Ukrajine. Pobednica u generalnom plasmanu je iskusna Holanđanka Marian Vos, olimpijska šampionka na drumskoj trci u Londonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter