0
Ostali sportovi

Foto: starsport

Atletičari najavljuju još bolje rezultate

Objavljeno: 04.03.13 u 20:24
Foto: starsport
Foto: starsport

Srpski atletičari vratili su se iz Geteborga sa Evropskog dvoranskog prvenstva na kome su osvojili dve medalje. Veliki uspeh ostvarili su Asmir Kolašinac koji je osvojio zlatnu medalju u bacanju  kugle i Mihail Dudaš koji se okitio bronzanim odličjem u sedmoboju.

Šampion Evrope Asmir Kolašinac bio je presrećan osvajanjem zlata, ali žali što konkurencija nije bila najjača.

„Posle onako dobrog hica u kvalifikacijama, očekivalo se da budem mnogo opušteniji. Međutim, pravi pritisak je usledio noć pred finale, kada sa osetio veliku uznemorenost. Ali, kada sam uspeo da bacim pobednički hitac postao sam svestan da sam novi šampion Evrope. Jedino nisam najsrećniji što konkurencija nije bila najjača moguća, pa nismo mogli da se jurimo oko 21 metra. Sada ću prvo proslaviti ovu medalju, a onda odmah krećem sa pripremama za Svetsko prvenstvo“, izjavio je Kolašinac.

Foto: starsport
Foto: starsport

Osvajač bronzane medalje Mihail Dudaš bio je zadovoljan postignutim rezultatom, a najavljuje još bolje nastupe na budućim takmičenjima.

„Pred poslednju trku na 1.000 metara bio sam strahovito nervozan, zato što sam očajno skakao motkom. Imao sam i daleko bolje rezultate, ali je to skok s motkom, nepredvidiv je i greške se dešavaju. Ovo je moja četvrta bronza na velikim takmičenjima i veoma sam zadovoljan jer sam imao i to negativno iskustvo da budem četvrti, a sada imam dovoljno samopouzdanja i da na narednim takmičenjima napadnem i zlato“, rekao je Dudaš.

Od ostalih srpskih atletičara Ivana Španović je osvojila peto mesto u skoku u dalj, dok se Goran Nava nije plasirao u finale u svojoj disciplini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter